Первомайськ: “…положення приведені у відповідність до вимог Конституції”

Новий успіх. За зверненням Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” прокуратура спонукала виконавчий комітет Первомайської міської ради (Луганщина) змінити свій нормативний акт, який обмежував свободу мирних зібрань, зокрема – містив, на порушення рішення Конституційного Суду України №4-рп/2001, одіозну норму про 10-денний строк завчасного повідомлення про проведення мирного зібрання.

Первомайськ-39-прок-відповідь

 

Успіх, як бачимо,  у цьому випадку є не повним: прокуратура не звернула уваги на принципову незаконність ухвалення органом місцевого самоврядування акту з питань організації і проведення мирних зібрань, на що жодних легітимних повноважень у органів місцевого самоврядування нема. Тому невдовзі ми повернемося до питання.

На сьогодні у більш ніж 50-ти населених пунктах різних країв України органи прокуратури вжили заходів для усунення незаконно запроваджених радами та виконкомами нормативних обмежень свободи мирних зібрань. Далі – буде.

******

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження