МЗС Польщі попереджує про «незворотні наслідки» силових дій на Майдані – заява

Укрінформ

fМЗС Польщі вважає, що дії міліції на Майдані не служать євроінтеграції України, і попереджає українську владу про можливість “незворотних наслідків”.

Про це йдеться в офіційній заяві польського зовнішньополітичного відомства, передає власний кореспондентУкрінформу.

“Придушення мирних демонстрацій не служить євроінтеграції України. Застерігаємо українську владу від застосування силових засобів, оскільки вони можуть мати непередбачувані і незворотні наслідки”, – йдеться у заяві МЗС Польщі.

У документі підкреслюється, що під час саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі Президент України Віктор Янукович запевняв європейських лідерів, що Україна не має наміру сходити з курсу євроінтеграції і в короткій перспективі планує підписати Угоду про асоціацію з ЄС. “Апелюємо до української влади, аби їхні дії відповідали деклараціям”, – йдеться у заяві МЗС РП.

Польське зовнішньополітичне відомство закликає, щоб соціальні конфлікти в Україні вирішувалися політичними і мирними методами. “Сподіваємося, що сила і насилля будуть замінені діалогом і порозумінням. Польща декларує рішучу підтримку таким діям. Ми також сповнені рішучості продовжувати зусилля щодо формування якнайкращих відносин з державою й українським суспільством”, – підкреслює МЗС РП.

У заяві наголошується, що Польща “висловлює солідарність з представниками українського суспільства, які проводять мирні демонстрації щодо європейського майбутнього своєї країни”.