#ЄвроМайдан #Харків вшановує героїв! Проспект Леніна перейменують на проспект Джона Леннона

Відповідаючи на закиди про недопустимість вандалізму й руйнівництва, а також ідучи назустріч ідеям консолідації українського суспільства на грунті любові та взаємоповаги, харківський Євромайдан виступає з конструктивною та творчою пропозицією — перейменувати проспект В.І. Леніна на проспект Джона Леннона. Сподіваємось, запропонована ініціатива знайде підтримку серед представників харківської громади, місцевого керівництва, в робочих колективах та навчальних закладах, поєднуючи часто несумісні ідеологічні та світоглядні вектори й пропонуючи компромісні шляхи формування регіональної культурної політики.

Концерт та урочисте перейменування відбудеться в неділю, 22 грудня 2013 року, на Харківському Євромайдані
__________________________

Програма урочистих заходів:

12.00 святковий концерт коло пам’ятника Шевченку за участі харківських рок-груп, що виконають пісні The Beatles.
Спеціально на наше свято завітає відомий письменник, публіцист та громадський діяч Юрій Андрухович. Юрій, який тривалий час знаходиться в епіцентрі подій на київському Майдані, розповість про своє бачення ситуації, що склалася в країні, поділиться враження від подій у Києві та поспілкується з харків’янами.
Його виступ відбудеться між 12:00 та 14:00 коло пам’ятника Шевченку

14.00 урочиста хода в бік теперішнього проспекту Леніна з установленням символічної меморіальної дошки та покладанням живих квітів правдивому героєві рок-н-ролу.

15.00 зустріч із Юрієм Андруховичем у культурному центрі “INDIE” (вул.Чернишевська, 4/6)
__________________________

Історична довідка:
Джон Вінстон Леннон (1940-1980) — британський рок-музикант, співак, поет, композитор, один із засновників та учасник гурту “The Beatles”. Автор багатьох пісень, зокрема “Revolution”, “Imagine” та “Give Peace a Chance”.
Джон Вінстон Леннон, як і В.І. Ленін, ніколи не був у Харкові. Але це не є перешкодою на шляху вшанування харків’янами його внеску у світову музичну культуру!
___________________________
Оновлені інтернет-ресурси #ЄвроМайдан #Харків:
Сайт: http://eurokharkiv.org/
ФБ: https://www.facebook.com/eurokharkiv
ВК: http://vk.com/eurokharkiv
Твіттер: https://twitter.com/eurokharkiv
Онлайн-трансляція: https://maidan.org.ua/live
Youtube: https://www.youtube.com/user/ukrainianreport

1506696_382615841875851_1625117759_n

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. З червня 2012 року діє ЗАКОН УКРАЇНИ «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».
    Ось Стаття 3. Підстави та умови присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій

    1. Імена фізичних осіб присвоюються з метою увічнення пам’яті про осіб, які:

    1) внесли вагомий вклад у боротьбу за незалежність, розбудову Української держави, підтримання міжнародного миру і безпеки, зміцнення міжнародного авторитету України;

    2) здійснили героїчний вчинок, звершення в ім’я Батьківщини;

    3) зробили значний особистий внесок у розвиток науки, освіти, культури та інших сфер суспільного життя.
    Ще в жовтні розроблено КАбінетом Міністрів УКраїни на виконання цього Закону Розпорядження. Раджу спочатку вивчити ці 2 документи, перш ніж проголошувати переіменування. Та й в Харкові ЖИЛИ ПАТРІОТИ, які внесли вагомий вклад у боротьбу за незалежність, розбудову Української держави.

Kommentarerne er lukkede.