Програма Уряду передбачає ухвалення Концепції державно-конфесійних відносин

2014.02_1_government_Ukraine_Kyiv_irs.in.uaКИЇВ – Верховна Рада схвалила програму діяльності нового Кабінету Міністрів України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

За відповідну постанову проголосували 294 народні депутати України зі складу нової парламентської коаліції «Європейський вибір» та інші. Зокрема, від фракції ВО «Батьківщина» проголосували 74 депутати, від фракції Партії регіонів – 57, позафракційні – 45, від фракції ВО «Свобода» – 33, від фракції партії «УДАР» – 32, від групи «Суверенна європейська Україна» – 28, від групи «Економічний розвиток» – 25.

Серед своїх цілей і завдань Уряд визначив “формування і здійснення виваженої і послідовної державної гуманітарної політики, яка ґрунтуватиметься на врахуванні етнічного, культурного, конфесійного різноманіття українського суспільства”.

Програма також передбачає “забезпечення безумовного дотримання прав громадян та всіх суспільних груп (соціокультурних, мовних, конфесійних тощо) на отримання освіти та інформації, на спілкування рідною мовою, на свободу совісті (віросповідання та церковно-релігійного самовизначення)”.

У якості механізмів реалізації своєї програми новий склад Кабінету Міністрів передбачив ухвалення низки законодавчих актів. Серед них Закон «Про Концепцію державно-конфесійних відносин в Україні» згідно проекту, схваленого Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.

Крім цього, планується ухвалення Закону «Про мирні зібрання», що актуально в тому числі для віруючих і релігійних організацій, а також Концепції гуманітарної (соціокультурної) політики України.

За прогнозами Кабміну виконання програми забезпечить “зниження рівня суспільно-політичної напруженості, відновлення законності і правопорядку, функціонування діяльності органів державної влади на конституційних засадах, зниження рівня корупції, посилення правового захисту та безпеки громадян”.

Уряд також працюватиме у напрямку “зміцнення суспільної єдності і громадянської злагоди в Україні”.

Як повідомляв ІРС, сформована 27 лютого 2014 року коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України призначила на посаду Міністра культури України Євгена Нищука, який відповідатиме в Уряді за сферу релігії та державно-конфесійних відносин.

Джерело: irs.in.ua