ОУН закликає не допустити етнічних чисток українців на Сході й Півдні України

ЗAЯВA

Не допустити етнічних чисток українців

на Сході й Півдні України

 image001

Після перемоги Євромайдану й Революції Гідності, яка зупинила політичну кризу і призвела до зміни влади у Києві, на теренах східної та південної України, де діють російські терористичні угрупування, над українцями нависла загроза етнічних чисток. Жорстокі катування і вбивства українців Володимира Рибака, Юрія Поправка, Юрія Дяковського, викрадення українських активістів Ярослава Маланчука, Артема Попіка, Олексія Демка, батьків Юрія Бенедюка, розстріл чотирьох українців за привітання «Слава Україні!» у м. Брянка, що на Луганщині, – ці та численні інші випадки є кричущими проявами антиукраїнської спрямованості дій терористів.

Потрібно згадати і жорстоке побиття учасників українських демонстрацій у Донецьку та Харкові, захоплення заручників та жорстоке поводження з ними, також спровокована російськими «наїзниками» жорстока бійня проти мирних любителів футболу в Одесі 2 травня. Лише у Слов’янську терористи утримують понад 50 заручників.

Сьогодні там, де орудують озброєні терористичні групи сепаратистів, можна бути вбитим чи закатованим за користування українською мовою, вишиту сорочку, за синьо-жовтий прапор чи гасло «Слава Україні!». Таку сліпу й антилюдську ворожнечу супроти українців історія пам’ятає хіба що з часу збройного завоювання Києва червоними загонами Муравйова.

Постійні погрози вже змусили покинути Луганщину і Донеччину сотні українців, які, рятуючи свої життя і життя своїх родин, змушені покинути свої домівки і виїхати у центральні і західні області України. Вслід за хвилею вимушених українських переселенців із Криму, який офіційно проголошений «Тимчасово окупованою територією» в межах Української держави.

Усі ці події у східних та південних областях України дають підстави стверджувати, що там може відбуватися підготовчий етап до антиукраїнських “етнічних чисток”, спровокований потужною пропагандистською кампанією, скерованою проти суверенітету України й усього українського, разом із усуненням та фізичним винищенням українських активістів та мирних громадян.

Злочинці намагаються вбивствами, насильством тероризувати українців як корінний етнос Донбасу, що становить понад 60 відсотків мешканців краю. Це – історична батьківщина таких знакових постатей нашого часу, як Василь Стус, Іван та Надя Світличні, Іван Дзюба й Василь Голобородько. За допомогою вибіркового терору Москва намагається змусити українців Донбасу мовчати. Терористи бояться українського національного спротиву. Для них та їхніх кремлівських господарів найбільшими ворогами є українські патріоти та державні самостійники. Тому саме проти них спрямоване вістря терору.

Метою цього є витіснення представників української нації з територій, контрольованих терористами. Це є злочином проти людяності, відповідно до міжнародного права.

Провід Організації Українських Націоналістів з-під стягу Степана Бандери закликає світове співтовариство не допустити розгортання етнічних чисток українців на їхній історичній території та визнати такі незаконні формування, як «донецька народна республіка» й «луганська народна республіка», – терористичними організаціями, і засудити Росію як спонсора тероризму.

Ми вимагаємо від керівництва Української держави бути рішучими у захисті життя, прав і свобод громадян України, в тому й особливо етнічних українців, історичних господарів і творців незалежної України.

Ми закликаємо українців усього світу об’єднатись на захист природного та історичного права українців жити на своїй прадідівській землі й надати допомогу постраждалим від злочинів терористів.

Зупинимо етнічні чистки, збережемо єдність і неподільність держави!

Київ, 16 травня 2014 р. Провід ОУН(б)

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.

1 Comment

Kommentarerne er lukkede.