Створено оргкомітет для будівництва пам’ятника Шептицькому

Питаннями будівництва пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові опікуватиметься Організаційний комітет. Рішення про його створення ухвалили на черговому засіданні Громадської ради «Святий Юр» при Львівській архиєпархії УГКЦ.

Завдання Організаційного комітету – організація виконання передпроектних та будівельних робіт з будівництва пам’ятника. До складу Організаційного комітету увійдуть  представники УГКЦ, Громадської ради «Святий Юр», архітектор та скульптор проекту, представники міської, обласної та Верховної Ради України.

Окрім того, Громадська рада «Святий Юр» на черговому засіданні ухвалила рішення про створення благодійного фонду для реалізації проекту  Реконструкції площі Святого Юра з розміщенням пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

Нагадаємо, у 2015 році відзначатиметься 150-річчя з дня народження Митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького. Львівська обласна рада оголосила 2015 рік – Роком Шептицького, а постановою ВРУ та наказом Міністерства культури України затверджено ряд заходів з вшанування пам’яті Митрополита.

Рішення встановити  у Львові пам’ятник Митрополиту, видатному українцеві, меценату, політичному та громадському діячеві Андрею Шептицькому прийняли ще 2010 року. Був оголошений та проведений Всеукраїнський відкритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника Андрею Шептицькому у м. Львові. Згідно із затвердженими умовами конкурсу пам’ятник мають збудувати на площі Св. Юра.

З повагою, голова Громадської ради «Святий Юр»

Валерій Калинюк