Приїхали “сватати” Кіндратівку і отримали “гарбуза”

Не дивлячися на війну, на постійні обстріли, – на Донбасі формується громадянське суспільство, як би не протистояла цьому місцева пострегіональна влада.

Маленька Кіндратівка, анклав Костянтинівського району на території міста Дружківка, зробила великий переворот на Донеччині!!!
Сьогодні, 14 вересня 2016 року маленьке село на Півночі Донбасу не “дослухалося” пропозицій ОДА, місцевих царят з сусідньої Дружківки, своїх перевертнів і налигачів, – і прийняло рішення на загальних зборах громади – йти своїм шляхом розвитку!

Епопея добровільного об’єднання місцевих територіальних громад в Костянтинівсько-Дружківському регіоні української Донеччини показала: громадське суспільство тут – Є !!!
Як не намагалися добрі і недобрі сили схилити маленьке село під об’єднання з містом, яке обіцяло “золоті гори”, а насправді могло банально обдурити, як робило це не раз, – селяни обрали важкий і тернистий шлях самовизначення.

malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_1

Більше фото: Провінція

Село Кіндратівка відмовило місту Дружківка в об’єднанні громад. Порушена вся схема децентралізаційного процесу в області. Значить вона була не вірна. Люди сказали своє слово. І буде так, як вони забажають, а не так, як намітили владці.

На відео: об’ява результатів обговорення громадою Кіндратівської сільради вариантів об’єднання їхньої громади.

Процес був довгий і складний. Але громада твердо вирішила що буде так! – І зробила!

Голосування в Кіндратівці відбувалося оригинальним способом. Може в нашому суспільстві на сьогодні, щоб винайти істину і уникнути фальсифікацій саме так треба й робити? Спочатку зібрали в куту мешканців, які за приєднання до Дружківки, перерахували, а потім таке ж зробили з рештою.

Так і пройшло волевиявлення: чесно, без підкупів і фальсифікацій.

Тепер Кіндратівська рада запропонує сусіднім селам об’єднатися і центр зробити в Олексієво-Дружківці. Хоча Олексієво-Дружківська селищна рада під тиском Дружківської влади вже й прийняла рішення про об’єднання з Дружківкою, але це було зроблено завдяки службовій фальсифікації мера й секретаря ради. Секретарка заявила, що проведені всі обговорення щодо цього процесу, є протоколи, підписи й резолюції. Та виявилося, що нічого такого й близько немає. А мер завірив депутатів, що село Кіндратівка вирішила теж приєднатися до Дружківки, а на відео ми бачимо, що це була брехня.

Я відзову свій голос за те рішення про приєднання, до голосував повіливши міському голові і секретарю, які мене і всіх депутатів банально обдурили… Також, як голова комісії з законності, напишу вимогу переглянути і переголосувати те рішення про наше приєднання, бо прифняте воно шляхом порушення процедури й шахрайськими методами…

Якщо й це не допоможе, то звернусь до прокуратури.

Євген Шаповалов, ІЦ “Майдан Моніторинг”

malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_2 malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_3 malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_4 malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_5 malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_8 malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_10 malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_12 malenka_kindrativka_dala_garbuzyakudruzhkivci_ta_kostyantinivci_29240_15092016_19