Відбувся перший науково методичний семінар “Протидія тролінгу як інструменту російської агресії”

6 лютого 2018 року в Харкові на базі Інформаційного центру «Майдан Моніторинг» за ініціативи професора Ігоря Рущенко відбувся перший міждисциплінарний семінар на тему «Протидія тролінгу як інструменту російської агресії»

Метою семінару біло визначення форм, засобів та об’єктів, медіа тролінгу; психологічних і соціально-психологічних механізмів, які використовуються для тролінгу.

На семінарі були представлені такі доповіді:

«Тролінг як військова технологія». Рущенко Ігор, професор, доктор соціологічних наук, Національний Технічний Університет «Харківський Політехнічний Інститут».

«Інтернет-тролінг – підступна зброя впливу і неоголошеної війни». Лелюк Вероніка, студентка Національний Технічний Університет «Харківський Політехнічний Інститут», 2-й курс бакалаврату з соціології.

«Тролінг як інформаційно-психологічна операція в ході проведення інформаційної війни». Войтович Олеся, доцент, кандидат технічних наук, Вінницький національний технічний університет.

«Системний підхід у протидії агресії РФ проти України», Оболенцев Валерій, доцент кафедри кримінології  та кримінально-виконавчого права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

«Психовіруси: невидима зброя інформаційної війни», Колотій Наталія, кандидат психологічних наук, практикуючий психолог.

«Тролінг як спосіб психологічної маніпуляції в Інтернеті», Годованець Денис, курсант національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

«Целесообразность использования опыта “литовских эльфов” в украинском Интернет-пространстве», Шашенков Дмитро, курсант Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

«Використання ефекту соціальних мереж для протидії тролінгу. Досвід Німеччини, Польщі та України», Зубар Наталія, Інформаційний центр «Майдан Моніторинг».

В обговоренні доповідей виступили також:

Юркевич Олена, завідувач кафедрою логіки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

Ківва Фелікс, професор, доктор фізико-математичних наук, інститут Радіофізики та електроніки імені О.Я.Усикова

Учасники домовилися продовжити спільну роботу.

Якщо вам, шановний читачу, цікава ця тематика і ви хочете долучитися до подальшої роботи – пишіть Наталії Зубар pani@maidan.org.ua

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair