“Ковдра” Насірова

Один з кандидатів в Президенти використовує обіцянку “Посадок”. Але чи легко покарати корупціонера або хабарника, навіть якщо корупціонера зуміли вистежити ?

1. Довести провину людини – хабарника можна тільки у суді.

2. Винесення вироків розтягується на роки, і для їх затягування існує багато способів.

3. Законодавство дає право хабарнику -обвинувченому “затягувати” справу дуже різними способами. В основному це залучення групи адвокатів, кожний з яких має право попросити про перенос справи, бо він має бути у іншому засіданні. Особливо цікавим є спосіб, коли обвинувачений відмовляється від власного адвокату,вимагає державного безкоштовного, той просить час на ознайомлення, знайомиться, і в цей момент обвинувачений просить повернути свого адвоката назад, і так по колу.

4. Прийняття рішення про взяття обвинуваченого під варту. Таке рішення має прийматися у певний термін. І якщо затягнути засідання суду, то цей термін прекрасно спливає. Застосовують відводи як суддям, так і секретарям судів. В цьому механізмі затягування є декілька етапів, включаючи зачитування стосторінкових клопотань з посиланням на рішення по справам по правам людини (це треба бачити і чути).

5. Немає визначеного терміну для підозрюваного і його адвокатів для ознайомлення зі справою. Для встановлення цього терміну слідчі органи повинні отримати рішення суду про встановлення терміну на ознайомлення з матеріалами справи. І якщо застосувати методи затягування, то і цей суд, буде дуже і дуже довгим.

5. Судді слухають тисячі справ, тому переніс справи відбувається не на два три дні, а на місяці. Будь – які, саме незначні справи мають таку ж вагу, як і справи хабарників. Тому пояснення чому справа переноситься надовго завжди є. Навіть по резонансним справам гра “прийшов не прийшов ” один з адвокатів може тривати як завгодно довго. І коли цікавість суспільства до конкретної справи вщухає, адвокат у тиші залу “переконує ” суддю.

6.Всі ці елементи затягувань застосовуються і до справ по злочинам на Майдані. Немає посадок, ніхто не покараний – спробуйте пройти стадію хоч би зачитування обвинувального вироку. По деяким справам його читають рік !!! Для тих, хто зацікавиться саме судами по злочинам на Майдані, все про постійні переноси засідань прочитайте на сторінці потерпілого майданівця Олександра Тимошенко .

Від одного з виборці пана Зеленського узнала, що пропонується “залучати до роботи” з корупціонерами громадських активістів. Метод проведення переговорів після чого корупціонер віддає частину нечесно нажитого майна. Судді в цьому випадку не потрібні взагалі. Чому я питала у пана Ігоря Пікінера , бо не зуміла знайти інформацію, як насправді пропонує боротися з корупцією кандидат президенти Володимир Зеленський.

Обидва кандидати в Президенти мають розповісти як вони збираються змінювати ситуацію ! На мій погляд, найкращі пропозиції які зміни потрібно забезпечити озвучено в програмі “Честь і нечесть” на 24 каналі 5 квітня. “Вимагаємо антикорупційний порядок денний !

Ольга Климко, виборець .