Чеські волонтери привезли подарунки для “Мовограю”

Чеські волонтери, друзі нашої організації, 22 лютого 2021 року дістались транзитом до Харкова, а мені випала честь їх зустрічати. Petr Oliva та Jan Navratil їдуть з вантажем зібраної гуманітарки для Авдіївки та для дітей Краматорську. Ми прийняли естафету зустрічі від члена нашої організації Павла Гомоная, що встиг не тільки зустріти їх, але й допомогти. Це просто неймовірна історія, зв’язків та різного роду допомоги.
Я бігла на зустріч з устілками для військових, які купила на гроші, що відвідувачі нашого клубу залишили у клубі, бо ж неможна зустрічати волонтерів, що їдуть до хлопців з порожніми руками. Зустріч була майже спонтанною, але була й ще одна мета. Інша наша подруга з Чехії Natalia Churikova передала неймовірні речі для Мовограю.
Коли я побачила ту дерев’яну іграшкову залізницю, то у мене перехопило подих. Це ж тільки я в фільмах бачила! Залізниця велика за кількістю деталей, з мостами, тунелями, потягами та вагончиками на магнітах, будинками, і ….. там треба сидіти, гратись й розбирати! Думаю, як буде трохи тепліше ще, то запрошу вас, мої друзі, до клубу гратись. І тут цікаво буде й дорослим!
Окреме дякую за диски з мультиками англійською. І тут відразу народжується ідея створення англо-українського розмовного клубу для дітей з батьками))) Будемо переглядати мультики та спілкуватись! Дошка для крейди для наших розбишак знадобиться, щоб фліпчати були цілі)))
А іграшка, бачили, що на ній є?! “Я люблю Україну!” – це те, що нас всіх сьогодні поєднало. Дякую, Наталіє, Пьотр, Ян та друзі)))
Ганна Чуркіна