Відкриваємо велику таємницю совкового домоводства. Чому в країні Саморобкіних не готували олів’є щодня? Як діставались продукти для цього салату? Який складник олів’є неможливо було приготувати у домашніх умовах?
Наталка Зубар з Харкова і Оксана Яцюк з Вінниці діляться спогадами про флагман совкової кулінарії, а також про панську, господську і мужицьку кухню, квашені і солені огірки, яйця і черги за ковбасою, а головне – таємницею народної любові до цього блюда.
Це відповідь на питання Олени Стяжкіної, про яке згадується в статті Радянські люди їли посуд
Згадуємо минуле, щоби не тягнути його в майбутнє.
Як підтримати Інформаційний центр Майдан Моніторинг?
Дізнайтеся тут https://maidan.org.ua/supportmmic/
Більше про наш проєкт Совок довбаний тут
На прохання нашої глядачки додаємо рецепт салату Столічний з Кулінарії 1955 року