Д. Снєгирьов звернувся до Президента України Януковича з ініціативою щодо присвоєння звання Герой України Є.Стахіву.

http://lug-kray.do.am/publ/1-1-0-153

22 серпня Президент БФ ” Підтримки Українських ініціатив ” Д. Снєгирьов звернувся до Президента України В. Януковича з ініціативою щодо присвоєння звання Герой України Євгену Стахіву.
У зверненні до Президента України В. Януковича йдеться про наступне:
“24 серпня Україна буде святкувати День Незалежності, свято про яке мріяли та за яке поклали голови мільйони Українців. В цей день ми будемо згадувати тисячі відомих і не відомих героїв, які своїм героїчним чином зробили можливим сам момент існування Незалежної України.
Серед когорти тих тисяч , які жертовно поклали на вівтар неньки України свої життя , знання , свій досвід та запальну енергію своїх сердець , є ім’я українського підпільника Євгена Стахіва, який у роки Другої Світової війни створював українське підпілля на теренах Донбасу.
З 1941 – 1943 роки Євген Стахів член Південно-похідної групи ОУН , організатор осередків ОУН у Східній України ( Кривий Ріг, Маріуполь, Сталіно, Ворошиловград). Створено ним українське підпілля боролося за Незалежну Україну під гаслом ” За Україну без Гітлера та Сталіна”. Про розмах діяльності створеного ним підпілля свідчить той факт , що німецькими окупантами на теренах сучасної Донецької та Луганської областей було розстріляно більше сотні українських підпільників.
Сучасні історики вважають Євгена Стахіва одним з організаторів молодіжного підпілля « Молода гвардія» та останнім з тих його членів , хто залишився живих.
У 1943 році під впливом філософії представників східних похідних груп , до яких належав Є.Стахів, ОУН змінила програму з тоталітарної на демократичну. Стало зрозуміло, що Україна поважає усі людські права й свободи і забезпечує вільний розвиток представникам усіх народів і віросповідань, які шанують її як Батьківщину.
п. Президент, присвоєння звання Герой України Є.Стахіву буде не тільки відзнакою його особистого внеску у боротьбі за Незалежність та гідною повагою до героїчного чину учасників національно-визвольного руху, які боролися за волю України проти німецьких та московських загарбників.”

Президент БФ” Підтримки Українських ініціатив ” Д. Снєгирьов.