Герої острова Утойа. Про те, як підлітки врятували своїх однолітків і який зв’язок вбивці Брейвіка з російськими чекістами?

125.jpgГерої острова Утойа. Про те, як підлітки врятували своїх однолітків і який зв’язок вбивці Брейвіка з російськими чекістами?

Постріли за російською наводкою

Двоє чеченців Мовсар Жаман і Рустам Даудов вперше познайомилися в середу 19 липня цього року на острові Утойа. Вони швидко стали хорошими друзями, і збиралися повечеряти, коли пролунали перші постріли в п’ятницю 22 липня, – розповідає на своїх сторінках відома норвезька газета Dagbladet. З дозволу батьків вони розповіли журналістам цієї газети про страшні години, проведені на острові Утойа.

Ми почули перші постріли і побачили групу підлітків, що стояли недалеко від чоловіка, який зі зброєю в руках упор розстрілював їх. Троє з них були застрелені прямо перед нами, – розповіли молоді чеченці. Звідти вони побігли у бік лісу, взявши зі собою групу норвезьких підлітків, які від страху не знали, як себе врятувати. 16 річний норвежець розповів, що він був так вражений, що не міг рухатися від страху.

Тому Мовсар взяв мене за руку і потягнув у ліс, сказав він. Із лісу Мовсар зателефонував своєму батькові, який дав йому установку, як поводитися у такій ситуації.

– Я був свідком, як людей розстрілювали і раніше, в моїй країні російські війська, коли я був маленьким. Після телефонної розмови з моїм батьком, я взяв себе в руки. Мій тато сказав, що я повинен зберігати витримку, і що я повинен думати не тільки про себе, а й про інших підлітків на острові. Він сказав мені, щоб я спробував врятувати якомога більше з них. Але напад на злочинця повинен бути зроблений правильно “, сказав Батько, каже Мовсар.

Злочинець у формі офіцера поліції крикнув, щоб ми підійшли до нього, і в якийсь момент я думав це зробити, поки не зрозумів, що він збирається вбити нас. Незабаром, він став розстрілювати дітей, які підійшли до нього, повіривши, що він справжній поліцейський. Він абсолютно спокійно і холоднокровно вбивав беззахисних дітей, – розповідав Мовсар. За словами його друга Рустама, вони, озброївшись камінням, вирішили зупинити злочинця. За словами Рустама, вони удвох з камінням у руках почали підкрадатися зі спини до Андерса Берінга Бревіка.

– Ми були, можливо, за метр від нього і збиралися його бити, але потім він застрелив одного з наших товаришів. Тоді ми кинули в нього свої камені і побігли, щоб врятувати свої і інших дітей життя, сказав Рустам. Мовсар не сумнівається в тому, що потрапив каменем у злочинця. Він каже, що після цього вбивця вив і кричав на нього “чортів ніггер”.

Після цього чеченці вирішили зайнятися пошуком і порятунком інших дітей. Вони знайшли печеру в скелі, куди насильно притягнули збожеволілих від страху 23 дітей, серед яких був навіть восьмирічний хлопчик. Мовсар розповідає, що він ніс його на своїх плечах майже годину.

Потім вони стали чергувати біля входу в печеру з метою захисту дітей. Звідти вони побачили, як у воді тонули кілька молодих людей. – Я не міг дозволити їм потонути і поплив і допомагав їм. Три рази я це зробив, але я також повністю розтратив енергію через холодну воду. У мене не було фізичної можливості, щоб врятувати хлопчика, який був тільки в десяти футах від мене у воді. Він потонув, сказав Мовсар.

За словами ветерана бойових дій Дмитра Беркута, батькам врятованих діточок пощастило, що на острові виявилися чеченці.

«Молоде покоління чеченців, яке росло і бачило все  під час війни в Чечні – вони відрізняються від своїх однолітків зі «спокійних регіонів ». Вони не вибирали собі таке життя, життя вибрало їх саме. І в даному випадку ця жахлива практика, яку вони мають, врятувала людські життя. Плюс виховання – у чеченців воно особливе.

Якщо діти бачили і пережили те, що було в Чечні, то така жахлива екстремальна ситуація, якою було те, що на острові, для норвежців, просто змусила цих «дітей війни» знову перемкнутися в «бойовий режим». І завдяки цьому вони врятували не тільки своє життя, а й життя інших дітей. Жахлива практика в даному випадку допомогла »- розповів Дмитро Беркут кореспонденту Інтеркавказ.

001.jpg

16 річний Рустам Даудов і 16 річний Мовсар Жаман

Візитна картка ФСБ Росії

Англійський антисистемний сайт «Ворота Відня» звернув увагу на повідомлення білоруських опозиціонерів у російських ЗМІ, що сіоністський лицар юстіціарій Брейвік пройшов підготовку диверсанта в таборі ФСБ на території Білорусі.

Як відомо, КДБ Білорусі та ФСБ Росії, принаймні до останнього часу, активно співпрацювали і фактично представляли собою єдине ціле.

Офіцерів КДБ Білорусі готували російські чекісти в академії ФСБ у Москві.

Саме через цей симбіоз КДБ і ФСБ Кавказ-Центр багато років блокувався у Білорусі, хоча фактично взагалі ніколи не писав про Білорусь жодного слова.

«Ворота Відня» посилаються на опубліковану виданням «Газета.ру» інформацію про Брейвіка від глави промосковської «Партії патріотів Білорусії» Міхаіла Решетнікова.

Як і у випадку аналогічної інформації про підготовку терористів для Західної Європи в підмосковному Завидово Дмітрієм Дьомушкіним, який широко відомий в Москві як агент ФСБ, чекісти не змогли оцінити, що означає інформація Решетнікова про Брейвіка.

Вони опублікували її, щоб нашкодити Лукашенко, проте нікому в світі ніколи в голову не прийде, що Бєларусь буде займатися терактами в Європі. Цим завжди займалася тільки Росія. Тому Брейвіка готували до атаки на острів росіяни, а не бєларуські чекісти, а якщо це і були бєларуські чекісти, то вони діяли за дорученням ФСБ Росії.

Пропутінський білоруський опозиціонер засвідчив:

«За нашими даними, отриманими від джерел у республіканських силових відомствах, Брейвік приїжджав до Бєларусі кілька разів. Навесні цього року на активній стадії підготовки подвійного теракту він відвідував Мінськ, де також тренувався у військово-польовому таборі закритого типу, – заявив «Газеті.Ru» голова Партії патріотів Бєларусі Міхаіл Решетніков. – У підсумку Брейвік побував в Білорусії три рази ».

Решетніков також повідомив, що Брейвік проходив диверсійно-терористичну підготовку у 51-річного Валєрія Луньова, колишнього полковника КДБ, який постійно живе в Нідерландах, але регулярно приїжджає до Бєларусі.

«До Польщі Брейвік добирався за своїм паспортом, кордон з Бєларуссю перетинав за паспортом іншої європейської країни. Його оперативна кличка в білоруському КДБ – Вікінг ».

Англійський сайт, як раніше КЦ, відзначає, що така інформація замовчується ЗМІ Заходу. Нагадаємо, що останнім кричущим свідченням потурання Заходу російському тероризму було звільнення Головатова у Відні, а до цього – нульова реакція Заходу на вбивство російськими чекістами президента Польщі Качинського і 95 провідних представників прозахідної еліти країни.

Переклав за http://ipvnews.org/stump_article13082011.php

Юрко Антоняк

001_right.jpg