Держзем хоче поговорити з громадськістю про ринок земель, а Мінкульт – про цирк

Секретаріат Кабінету Міністрів оприлюднив список запланованих органами виконавчої влади консультацій із громадськістю у вересні 2011 року.

Нагадуємо, що консультації мають відбуватися згідно Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, що затверджений урядовою постановою №996 від 3 листопада 2010 року.

Секретаріат оприлюднив типи заходів, запланованих в рамках обговорення, орієнтовні дати проведення заходів та контактні дані відповідальних посадових осіб. Оприлюднено лише список консультацій, запланованих деякими міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, обласними державними адміністраціями, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, Севастопольською та Київською міськдержадміністраціями.

Цікаво, що 34% запланованих консультацій мають відбутися не під час круглих столів із громадськістю, а на веб-сайтах відомств. Причому на веб-сайтах мають відбутися 53% консультацій, запланованих міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади. Зокрема, громадськості пропонується у Інтернеті обговорити державні соціально-економічні реформи та проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», проект наказу Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуг з охорони здоров’я», проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України»від 26 лютого 1993 р. № 140 «Про затвердження Положення про порядок легалізації об’єднань громадян» та проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення єдиного документу, що підтверджує взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в органах статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України». Цікаво також, що у вересні Міністерство культури пропонує провести консультацію щодо лише одного питання – проекту закону «Про циркову справу в Україні».

У свою чергу Державне агентство земельних ресурсів  пропонує провести консультацію з громадськістю на тему проекту закону «Про ринок земель», Севастопольська міськдержадміністрація – про проект Концепції з питань захисту суспільної моралі, а Міністерство освіти і науки, молоді та спорту – щодо положення про індивідуальну форму навчання у загальноосвітніх навчальних закладах.

Проглянути список запланованих ОВВ консультацій із громадськістю на вересень 2011 року Ви можете за цим посиланням:

http://gromrady.org.ua/wp-content/uploads/2011/09/Konsult_2011_09.pdf

Портал Громадських рад України

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст