На Донеччині депутати втекли від розлючених пенсіонерів, що увірвалися до міськради

У місті Красноармійськ Донецької області 28 вересня мітингувальники зірвали сесію міськради, не давши депутатам підняти тарифи на послуги житлово-комунального господарства. Про це повідомив керівник Донецької обласної громадської організації «Союз ошуканих вкладників» Дмитро Верзилов, який особисто брав участь у цій акції протесту.

За його словами, організаторами мітингу біля будівлі Красноармійської міськради проти чергового підвищення тарифів на послуги ЖКГ стали облорганізація «Союз ошуканих вкладників» і міська громадська організація «Влада народу».

Верзилов зазначив, що заявка на мітинг була подана до міськради офіційно й завчасно.

«На мітинг проти грабіжницького підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги прийшли 150 жителів Красноармійська, в основному пенсіонери, вони реєструвалися в списках учасників і підтримали резолюцію. Він додав, що одночасно в сесійному залі міськради почалася чергова сесія, і учасники акції потім «усі пішли на сесію, оскільки відповідно до закону про доступ до публічної інформації, кожен житель має право бути присутнім на сесії місцевих рад, тому що сесія є відкритою», – розповів Верзилов.

За його словами, два чергових міліціонери біля входу до будівлі міськради намагалися не пропустити мітингувальників до сесійного залу, але не змогли.

«Міліція не змогла стримати натиск, було тільки двоє чергових міліціонерів. І сесія була зірвана. Депутати нічого не змогли пояснити своїм виборцям, і фактично вимушені були ретируватися – пішли із сесійного залу. Люди залишилися», – розповів про те, що відбувалося керівник громадської організації.

За його словами, «потім до Красноармійської міськради був викликаний наряд міліції, щоб виводити людей. Але люди вже сіли й проводили свої збори в сесійному залі міськради».

Верзилов уточнив, що сесійний зал у Красноармійській міськраді знаходиться на першому поверсі й займає невелику площу, а депутатів у залі було близько 40.

«Сьогодні депутати втекли від виборців. Але, найголовніше, депутати не ухвалили рішення про підвищення тарифів», – сказав громадський діяч, припустивши, що, «напевно, тепер депутати проводитимуть позачергову сесію».

Останнім часом в різних містах України відбуваються акції протесту проти скасування пільг. 28 вересня проти скасування пільг мітингували близько 2 тисяч людей у Полтаві, і 1 тисяча – у Запоріжжі. 27 вересня – у Донецьку.

20 вересня мітинг під стінами парламенту переріс у сутички із правоохоронцями. Кількатисячний натовп намагався прорватися у приміщення Верховної Ради. Більшість мітингувальників складали ветерани-афганці та чорнобильці. Вони виступали проти ухвалення змін до законодавства, щозначно урізає їхні пільги.

Нагадаємо, штурм Верховної Ради тоді не на жарт перелякав частину депутатів. Кілька шокованих представників провладної більшості в кімнаті для куріння знімали з лацканів піджаків депутатські значки, а дехто замість того, щоб традиційно покинути будівлю через центральний вхід, втікали тунелем, що веде в будівлю комітетів через дорогу.

http://www.ut.net.ua/News/31763#.ToQ5BrjB2Ug.facebook

 

 

1 Kommentar

  1. Тут не місцеві депутати винні, а законодавство, у якому у механізм обрахунку тарифу включені соціальні складові такі як мінімальна зарплата, тариф на електроенергію та газ. Усі 3 складові постійно підвищуються, відповідно і тарифи мусять. Через прорахунки у закрні виникає різниця у тарифах.- скільки витрачає комунальне підприємство і скільки сплачують люди. Тому тут не міські ради треба громити, а звертатись до відповідних комісій у Верховній раді. Бо такий протест проблеми не вирішить.

Kommentare sind deaktiviert.