Українці вимагатимуть в Цукерберга власну адміністрацію на Facebook

Українські користувачі соціальної мережі Facebook мають намір звернутися до головного офісу компанії із закликом відкриття української адміністрації сервісу.

Для цього на сайті було створено групу, яка за першу добу існування зібрала понад 900 учасників. Як відомо, наразі для України та Росії існує лише один офіційний представник Facebook – Катерина Скоробогатова, яка працює в Москві.

Українці стверджують, що це завдає значних проблем у користуванні сервісом в межах нашої країни. «Не може якісно модерувати українську спільноту росіянка, британець чи молдаванин, які не знають української мови, звичаїв, ментальних та національних особливостей, які не живуть в Україні, та не бачать цього життя на власні очі» – розповідає один з ініціаторів акції Ігор Тихолаз.

За його словами, українські користувачі Facebook для головного офісу – «аморфні цифрові екаунти», поки наш сегмент адмініструється з Москви. «Чому заблокували Соломію д’Есте (Solomia d’Este), – а ми не знаємо причин та не можемо нічого вдіяти?» – продовжує він. «А скандальна ситуація зі сторінкою Миколи Сухомлина? Виявляється, відомі дописувачі Сергій Руденко, Віталій Воронін, Юрій Семенюк, Ігор Стокоз – вони теж мали проблеми зі своїми акаунтами і ніхто не зарадив їх вирішенню», – каже Тихолаз.

Ініціатори планують обговорити свою стратегію та звернутися найближчим часом до головного офісу Facebook у США, щоб вирішити цю проблему.

Кількість українських користувачів Facebook наразі становить майже півтора мільйони.

Watcher

 

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст

2 Kommentare

  1. Обов`язково що нагляд над Face Book повиннен бути в Україні, тут не має жодного сумніву, така зміна збільшить число користувачів та прихід для Фуйс Бук!!!

Kommentare sind deaktiviert.