Комуністи визнали, що «надули» збитки за голову Сталіна

«Тризубівцям», що пошкодили пам’ятник Сталіна, змінили обвинувачення: зокрема з ч.2 ст. 194 на ч.1 цієї ж статті. Про це стало відомо 4 жовтня під час чергового слухання у справі.

Якщо раніше збитки, завдані обезголовленням Сталіна, оцінювали у понад 374 тис. грн., то зі зміною обвинувачення – тільки у понад 109 тис. грн. Це та сума, яка, відповідно до наданих комуністами документів, була витрачена на безпосереднє виготовлення Сталіна. Тепер максимальне покарання, що загрожує дев’ятьом обвинуваченим – до трьох років позбавлення волі (а не до 10 років, як було раніше).

«Прокуратура сама вже прийшла до висновку, що таких великих збитків не було», – прокоментував зміну обвинувачення адвокат Володимир Прудовський.

Постанову про зміну обвинувачення підтримав також представник обкому КПУ, хоча за законом він має право підтримувати попереднє обвинувачення і вимагати жорсткішого покарання.

«Це показує, що їм цього збитку не було завдано, що вони все це вигадали, що хотіли з людей заробити собі грошей», – вважає Володимир Прудовський.

 

dniprograd.org

2 Kommentare

  1. Вообще то,судить надо бы тех,кто установил этот памятник!Именно уже сама установка памятника этому тирану и кровопийце,провоцирует многих людей на неадекватные действия!Суд должен запретить установку таких памятников в будущем и ни кому никаких збитков не выплачивать!

  2. Збитки державі наносять встановлювачі пам’ятників Сталіна – Гітлера.

Kommentare sind deaktiviert.