Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс після оголошення вироку Юлії Тимошенко заявив про необхідність припинити з Україною перемовини щодо Угоди про асоціацію

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс після оголошення вироку Юлії Тимошенко заявив про необхідність припинити з Україною перемовини щодо Угоди про асоціацію.

«Я маю намір обговорювати питання дотримання демократії і прав людини в Україні на наступному саміті ЄНП для того, чи будемо ми йти далі до Угоди про асоціацію. Я вважаю, що ми повинні припинити перемовини», — цитує агентство «Інтерфакс-Україна» заяву В.Мартінса.

Президент ЄНП назвав судовий процес над Ю.Тимошенко «ганебним для країни, яка заявляє про свої європейські прагнення і наміри підписати Угоду про асоціацію».

«Обіцянки Януковича звільнити політичних ув’язнених досі не виконано, що робить співпрацю з українською владою дуже складною», — сказав він.

http://news.dt.ua/

2 Kommentare

  1. Vsi vony hraut’ svou hru. I slovo demokratiya szodo Ukrajiny dlia ENP – dymova zavisa. Harno baczyty poriad iz sobou syrovynnyj prydatok, ta sze j takyj, yakyj ohrivae Europu vlasnym koshtom – tut vzhe ex-prem’ersha postaralysia na povnu. I Rasheczci dohodyla tezh po povnij. Chyj sydyt’, shachrajka.

  2. Мене абсолютно не дивує і нвіть не обурює цей ганебний суд і вирок. Бандитська влада, яка навіть не розуміє таких понять як верховенство права, демократія, законність, не може чинити по іншому. Мене обурює поведінка більшости лідерів демократичної Європи, що, бачучи нехтування найелементарнішими принципами поваги до особистости, вели якісь перемовини з цією владою про Європейську інтеграцію. Безглуздим є аргумент, мовляв, асоціація з Європою є в інтересах простих українців, тому не можна їх карати за дії влади. Тоді давайте дотримуватись цього і у відношенні до Білорусі, і навіть до Північної Кореї. Тест на Європейскість не склав перш за все український народ, причому навіть в більшій степені, чим, скажімо, народ Північної Кореї, що просто фізично не може в силу надзвичайної жорстокости режиму вплинути якось на ситуацію у своїй країні. Українці поки що не позбавлені такої можливости, і те, що вони цю можливість не бажають використати, показує, що вони ще не гідні бути у Європі.
    Богдан Василишин.

Kommentare sind deaktiviert.