Прокуратура відмовляється надати докази того, що Ландік не залишав СІЗО

Прокуратура Луганської області відмовилась надати записи камер відеоспостереження, встановлених у будівлі обласної прокуратури для вивчення представникам громадських організацій і журналістам.
З відповідним запитом до прокуратури звернувся Правозахисний центр “Поступ” після публічної заяви представників прокуратури, у якій було спростовано інформацію про те, що 14 жовтня 2011 року в будівлі прокуратури Луганської області незаконно перебував підозрюваний у скоєнні кримінального злочину Роман Ландік.
Свою відмову представники прокуратури мотивують тим, що дані матеріали не є публічною інформацією та на підставі закону “Про доступ до публічної інформації” відомство не зобов’язане надавати подібні відомості за запитами громадян.
На наш погляд, позиція прокуратури говорить сама за себе – вивчення записів камер відеоспостереження було б найпростішим способом спростувати інформацію про те, що Ландік всупереч рішенню суду залишав СІЗО, і підтвердити офіційні заяви адміністрації ізолятора та прокуратури. Небажання ж адміністрацій слідчого ізолятора та прокуратури задовольнити вимогу представників громадськості дає всі підстави сумніватись у правдивості заяв чиновників.

Переглянути текст відповіді з прокуратури можна на сайті організації.

Прес-служба Правозахисного центру “Поступ”