Гітлер питав у запорожців, чим він гірший за Сталіна

За ініціативи запорізького тижневика «Субота плюс» 6 грудня у Запоріжжі з’явився білборд антисталінського змісту. На ньому зображений А. Гітлер зі словами: «Чим я гірший за Сталіна? Поставте і мені пам’ятник!» Внизу плаката розміщений лозунг: «Позбавимо місто від ганьби». Таким чином редакція висловила своє ставлення до встановленого комуністами у Запоріжжі монументу Й.Сталіна.

Фото 061.ua

«Пам’ятник Сталіну – це плювок в обличчя усім українцям. Цей білборд нагадує мешканцям Запоріжжя, що Сталін – анітрохи не менший злочинець, ніж Гітлер», – цитує головного редактора «Суботи плюс» Богдана Василенка 061.ua.

Білборд, розміщений на будинку в районі зупинки «Лахті», провисів лише кілька годин. Потім його зірвали. Богдан Василенко заявив, що рекаламне агентство не має до цього відношення, а встановленням осіб, які зірвали плакат, займатимуться правоохоронні органи.

«Ми збираємося відновити зображення – і якщо треба, звернемося для цього до влади міста. Ми впевнені, міський голова Олександр Ченсанович Сін підтримає нас – недарма він раніше cам заявляв, що пам’ятник Сталіну у Запоріжжі був встановлений незаконно», – повідомив Богдан Василенко.

Раніше дніпропетровська громадська організація “ГРАД” намагалася розмістити антисталінські білборди, але запорізькі рекламісти відмовлялися взятися за таке замовлення. ГРАД звернувся до міського голови Запоріжжя Олександра Сіна із проханням допомогти у розміщенні в якості соціальної реклами слів президента Януковича: «Геноцид зробила влада на чолі зі Сталіним».