Листи, які рятують життя

9-10 грудня 2011 року активісти Amnesty International в Україні долучаться до всесвітнього Марафону написання листів, найбільш масштабної та однієї з найефективніших правозахисних акція в світі, яку щороку проводить Amnesty International до Міжнародного дня захисту прав людини.

Учасники Марафону – всі, хто небайдужий до порушень прав людини, писатимуть листи від руки урядам країн, де відбуваються порушення людини. Таким чином ми створюємо тиск на уряди. Також окремо можна буде написати листа особисто жертвам порушень прав людини, щоб висловити свою солідарність та підтримку.

Минулого року в Україні було зібрано майже 5 000 листів, написані від руки, а загалом у світі – 636 000.

Серед прихильників акції – британський драматург і комік Стівен Фрай: «Мені важко перебільшити всю важливість такого заняття, як написання листів підтримки. Тому знайдіть сайт Amnesty International, дістаньте чистий аркуш паперу і ручку і напишіть лист, який, можливо, відімкне двері темниці і допоможе витягти кляпи з вуст в’язнів сумління».

ДE: Марафон пройде у 25 містах Україні. Адреса центрального місця – кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26.

 

КОЛИ:  У Києві центральне місце проведення Марафону розпочне роботу о 17-00 9 грудня і завершиться 10 грудня о 17-00.

Детальніше про людей, в захист який ми писатимемо листи, міста та адреси місць, де проходить Марафон, відео матеріали тощо на www.amnesty.org.ua/marathon2011 або за телефоном (044) 272 28 42

 

Amnesty International – всесвітній рух, що об’єднує понад 3 мільйони людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини.