У студентській групі «націоналістів-юристів» вчились псевдо-політв’язні «9 березня 2001р»

У студентській групі «націоналістів-юристів» вчились псевдо-політв’язні «9 березня 2001р»

Автор Микола Ляхович

Нещодавно один з активістів ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, похвалився своїм новим дипломом юриста. Раніше, випадково, я дізнався, що це навчання «свободівцям» проплатив БЮТ, який вони так подекуди ненавидять. Та мене в тому цікавило не відносини БЮТу і ВО «Свобода», бо то їхні міжпартійні стосунки, до яких я, як позапартійна людина, не маю жодного стосунку. Мене, як політв’язня «9 березня 2001р» цікавило, чи не вчилися з Сиротюком особи, які по шахрайські назвалися «політв’язнями 9 березня», та завдяки цьому отримали можливість вчитися за рахунок БЮТ. Про цю шахрайську тему, де організатором був один зі справжніх політв’язнів «справи 9 березня 2001р», я вже писав у своїй нотатці тут: http://www.facebook.com/note.php?note_id=2633486270 27852

В процесі спілкування з Сиротюком, мені відкрились деякі подробиці з того, що там відбулось. Але Сиротюк постійно намагався підвести, що то мовляв «ваші внутрішні партійні розбори». Та справа в тому, що одногрупники Сиротюка, які назвались «політв’язнями 9 березня 2001», ніколи не були зі мною в жодній політичній партії чи громадській організації. Якби вони випадково не спалилися на шахрайстві, то я б ніколи навіть не знав про їх існування, хоча знаю багатьох діячів які називають себе націоналістами, з різних структур. Тобто ці особи ніде не проявили свій націоналістичний чин. А що то за націоналіст без чину, та ще й той, що приписує собі заслуги інших Націоналістів? Та найбільше приголомшило те, що Сиротюк не тільки не дав відповіді на прості і прямі мої запитання, а й почекавши деякий час видалив всі мої коментарі. Але люди, які слідкували за нашою дискусією, скопіювали коментарі, і повідомили мені. Коли я спробував ще раз уточнити чому видаляються коментарі – Сиротюк їх теж видалив, написавши мені в «приват», що йдеться про нібито мою «внутрішньопартійну» розбірку. Але наголошую – я ніколи ні з Сиротюком, ні з особами, що по шахрайські назвалися «політв’язнями справи 9 березня», в одній партії не перебував. І оскільки Сиротюк є дуже публічною особою, яка в своїх статусах ФБ, на загал, інколи хамським чином робить зауваження представникам інших політичних сил, зокрема й представникам його спонсорів з БЮТ, то я теж хотів отримати публічні відповіді, на питання які мають бути моральні критерії для тих, хто називається «націоналістом». Зверніть увагу, я не хамів Сиротюку, і наголошував, що особистих претензій до нього особисто в мене не має. Є питання до нього як представника політичної сили, яка називається «націоналістичною», і претендує на роздавання ярликів як «патріотам» і «націоналістам», так і «зрадникам» і т.д. От мені й цікаві критерії суджень, тих хто роздає ярлики.

Нижче повністю приводжу нашу дискусію з Сиротюком, без коментарів і привітань його друзів, яку він видалив звідси: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=288357104533 973&set=a.136708339698851.18100.100000790571965&typ e=1&theater

На останнє моє запитання Сиротюк так і не відповів, так що матиме нагоду це зробити в моїй нотатці. Але Юрій погодився, що як і він, я маю право написати в своїй нотатці про негідні вчинки інших осіб, якщо вважаю їх такими.

_________________________________[br ]

Диплом Юрія Сиротюка, який він підписав: «До першого випуску Крем’янецького ліцею у 1993 році, першого повноцінного випуску історичного факультету Тернопільського педуніверситету імені В. Гнатюка у 1998, додався диплом першого випуску групи націоналістів-юристів Київського університету імені Тараса Шевченка…»

Микола Ляхович

Вітаю!

Це до речі не та освіта, яку частково БЮТ проплачував?:))

Yuriy Syrotyuk

Так, це той випадок, коли Юля зробила правильну інвестицію:)

Микола Ляхович

Просто до цього, «свободівського», списку постійно примазуються самозванці-негідники, які вчились під виглядом (і у списку під такою ж назвою!) «політв’язнів 9 березня 2001р». БЮТ думав що допомагає політв’язням, доки криза не грякнула.

Yuriy Syrotyuk

це при умові, якщо дипломи отримані за навчання в націоналістичній групі, інших туди просто не брали:)

Микола Ляхович

а в цій «націоналістичній групі», випадково не було таких «політв’язнів справи 9 березня 2001р», як:

1.Білий Олег Володимирович

2. Дмитрусь Ростислав Миронович

3. Калита Віктор Олександрович

4. Курсін Сергій Миколайович

5. Курсін Антон Володимирович

??? :)

Yuriy Syrotyuk

випадково були, але я думаю вони передусім націоналісти…

Микола Ляхович

Тоді які ж морально-етичні рамки для тих, хто зветься «націоналістом»?

Ці «націоналісти» назвались «політв’язнями справи 9 березня», аби на шару отримати другу вищу освіту!

І це в той час, коли справжні політв’язні «9 березня 2001р», подекуди ледь зводили кінці з кінцями, як наприклад нині покійні

Василь Назар і Андрій Косенко…

А інші справжні політв’язні, по цій же справі, Сергій Гальчик і Владислав Мирончук тяжко працювали і животіли, щоб заробити і проплатити хоч першу вищу освіту… Чи може Гальчик і Мирончук не «націоналісти»?

Чи може один націоналіст – відібрати засоби до існування в іншого, та ще шахрайським шляхом?

Yuriy Syrotyuk

Микола я потрапив у цю групу не як політв’язень 9 березня. Ніколи цим не спекулював. Більше того, під час акцій Україна без Кучми активно боровся проти союзу із социками і коміками. Цих поглядів не приховував і не приховую. За три роки навчання переконався, що поряд зі мною люди, які мислять національними категоріями, в паралельній партійній групі, було по іншому, але я думаю, що 30 українців націоналістів, які здобули фах юристів, це в будь-якому випадку корисно.

Микола Ляхович

Юрій, ні до тебе, ні до інших «свободівців», навчання яких проплатив БЮТ, у політв’язнів «9 березня 2001р» претензій не має. Бо ви не були в списку «політв’язні 9 березня 2001р і їхні діти».

Але ти дай мені конкретну відповідь, на конкретне запитання:

«Чи може один націоналіст – відібрати засоби до існування в іншого, та ще шахрайським шляхом?»

Yuriy Syrotyuk

думаю, що недобре коли ми цю тему обговорюємо назагал. Конкретна відповідь на твоє питання: Не може. Але ти пишеш про те, що відомо лише тобі і тим, кого це стосується. Головне щоб наше навчання пішло на користь Україні…

Микола Ляхович

Добре, поставлю питання по іншому:

Чи може людина, яка шахрайським чином відібрала пільги націоналіста, який по справжньому постраждав у боротьбі за Україну,теж називатись «націоналістом»?

Yuriy Syrotyuk

І все-таки я вірю, що зі мною вчилися хороші люди. В одному з тобою погоджуюся мало назватися націоналістом, треба ним бути. Але зараз це на совісті кожного, а час все розставить на місця…

Yuriy Syrotyuk

Що мене приємно вразило, це кількість націоналістично налаштованих викладачів. На початку 90-х на істфаці в Тернополі цього не було і близько…

Микола Ляхович

Тобто ТИ вважаєш «порядним» коли:

«один націоналіст – відібрати засоби до існування в іншого, та ще шахрайським шляхом?»

І так я і не зрозумів відповіді на питання:

«Чи може людина, яка шахрайським чином відібрала пільги націоналіста, який по справжньому постраждав у боротьбі за Україну, теж називатись «націоналістом»?»

Ти представляєш політсилу, яка претендує на «єдину НАЦІОНАЛІСТИЧНУ», тому не відчеплюсь поки не зрозумію як ви бачите етичні і моральні критерії!

Yuriy Syrotyuk

Микола, по-перше я не знаю про що йдеться, по-друге ми не претендуємо на «єдину націоналістичну», а те що в Свободи було гасло «Єдина сила українців», це один із елементів агітації і пропаганди, по-третє я не знаю що сталося у вашому колишн…ьому середовищі, тому не порядним є з одного боку «відібрати засоби до існування в іншого, та ще й шахрайським шляхом», а з іншого розказувати про незрозумілу ситуацію поза колом зацікавлених. Для мене побратимами є всі, хто бореться за українські національні (націоналістичні цінності). До Свободи я 10 років був у керівництві «Тризуба» і якщо навіть в мене є питання до побратимів «Тризубівців» я задаю їх особисто, а не через інтернет. Задай своє питання тим кого воно стосується, а тоя маю пояснювати те, про що мені направду не відомо…

Микола Ляхович

Якби ти не написав фразу «вони передусім націоналісти…» – то питань би не було. І якщо тобі «направду не відомо…» – то чому стверджуєш «”вони передусім націоналісти…»?

Чи якщо Олег Ляшко надіне футболку з портретом Тягнибока, підніме «три пальці» до гори і вигукне «Слава Героям» – то він теж для тебе стане «передусім націоналістом…», бо тобі «направду не відомо…» хто там кого, і чи те відео (про яке відомо обмеженому колу), не сфабриковано.

На фото Сергій Курсін ,”політв”язень 9 березня 2001 р»