Прес-конференція на тему «Чому в Україні небезпечно розмовляти українською»

29 лютого, в середу, о 10.30 у прес-центрі УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція на тему «Чому в Україні небезпечно розмовляти українською». В її рамках Всеукраїнська громадська організація «Не будь байдужим!» за підтримки Центру інформації про права людини презентує аналітичний звіт «Порушення прав громадян за мовною ознакою протягом 2010-2011 рр.».

На прес-конференції йтиметься про дії центральної та місцевої влади, орієнтовані на активізацію дискримінаційних настроїв щодо україномовних громадян, а також про випадки морального приниження, побиття і смерті через українську мову.

Учасники: директор Громадського руху «Не будь байдужим» Оксана Левкова, юрист Громадського руху «Не будь байдужим» Юрій Фартушний, а також постраждалі через українську мову Анатолій Ільченко з Миколаєва, Андрій Качор з Броварів та Марія Олійник із Донецька. Модератор заходу – Марина Говорухіна, Центр інформації про права людини. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Тел. для довідок 067-390-8400.

З приводу акредитації звертатися до директора «Не будь байдужим!»
Оксани Левкової: 067-390-8400.

1 Kommentar

  1. Шановне Панство! Дуже добре, що ви нотуєте та порушуєте такі важливі теми, як мовне питання та дискримінацію україномовних. Але чи дійсно відображає стан справи заголовок “Чому небезпечно розмовляти українською в Україні”? Не завдавайте самі собі більше страху, бо за таких обставин буде ще “небезпечніше” навіть … дихати по українському. Стовідсотково погодчуюся, що усі випадки дискримінації супроти україномовних мають бути нотовані та викриті публічно, а злодії мають бути покараними не залежно від розміру їх провини. НЕ БІЙТЕСЯ! БУДЬТЕ СОБОЮ! НЕ МОВЧІТЬ!

Kommentare sind deaktiviert.