5 квітня інтелектуали країни зберуться на Національний круглий стіл

5 квітня інтелектуали країни зберуться на Національний круглий стіл

5 квітня, четвер

10:00 (реєстрація з 9:00)

Український дім (вул. Хрещатик, 2)

 5 квітня, в четвер, в Українському домі розпочне роботу Національний круглий стіл «Місія інтелігенції та вільних людей України», де обговорюватимуть світові виклики і головні проблеми України в гуманітарній, економічній та суспільно-політичній сферах.

 Національний круглий стіл під гаслом «Вільна людина у вільній країні» стане новим інститутом, що започатковує демократичний процес вираження суверенної волі народу України через свідому комунікацію і співпрацю вільних людей.

 10:00 — 12:00. Пленарне засідання «Світові виклики та сучасний стан розвитку України», на якому виступлять Іван Дзюба, кардинал Любомир Гузар, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк.

12:00 — 16:00. Робота в секціях

16:00 — 18:00. Заключне пленарне засідання

 До участі в першій розмові учасники Ініціативної групи «Першого грудня» запросили філософів, громадських діячів, експертів, діячів культури. Як повідомив раніше на прес-конференції кардинал Любомир Гузар, на даному етапі Ініціативна група «Першого грудня» визначила пріоритетом налагодження широкого суспільного діалогу, а за його результатами можна буде вийти на відверту розмову з політиками щодо майбутнього країни.

 Акредитація представників ЗМІ за тел.: +380 97 791-07-52 (Олена Подобєд-Франківська)

Додаткові запитання за тел.: +380 63 628-68-69 (Ярина Ясиневич)

Довідка. Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-ту річницю референдуму. До складу групи входять чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, Кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський. Ініціативна група «Першого грудня» вбачає своєю місією встановлення в країні правил гри, які базуватимуться на загальнолюдських цінностях, і які сьогодні є затребуваними українським суспільством.