Групою «Дайте пройти!» зацікавилась міліція

Правоохоронці зацікавилися діяльністю львівської фейсбук-спільноти «Дайте пройти!», яка організовує наклеювання на авто, припарковані на тротуарах, наліпок «Мені плювати на всіх, паркуюсь де хочу».

Про це у групі повідомила одна з учасниць Ірина Магдиш.

«Друзі, щойно до мене приходили представники МВС і брали пояснення стосовно нашої групи. Ноги ростуть із Звернення мешканця Харкова (!!??) до Міністерства внутрішніх справ щодо порушення прав водіїв у Львові, нелегальної відеозйомки і виставлення її в Інтернет. Самого звернення я не читала, його тільки показали побіжно», – повідомила Ірина Магдиш.

«За законом, на будь яке звернення громадян відповідні органи повинні реагувати, отже вони – тільки виконавці бюрократичної процедури. Пояснення беруть письмові, зі всіма підписами», – додала вона.

Група «Дайте пройти!» створена як протест проти паркування на тротуарах у Львові.

«Нас дістало, що вузькі тротуари львівських вулиць перегороджені автомобілями. Ми хочемо ходити відведеною нам пішохідною частиною вулиць, не ризикувати своїм життям і життям свої дітей, і не порушувати правила дорожнього руху», – зазначено в інформації про групу.

Зрештою учасники групи організували друк і розповсюдження наліпок «Мені плювати на всіх! Паркуюсь, де хочу!», якими тавруватимуть автомобілі, припарковані у невстановленому місці.

Зокрема Ірина Магдиш повідомляла про те, де охочі можуть узяти наліпки.

22 березня та 11 квітня у Львові відбули рейд учасників громадської ініціативи, під час якого на авто на центральних вулицях Львова клеїли ці наліпки.

zaxid.net

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?grupoyu_dayte_proyti_zatsikavilas_militsiya&objectId=1253428#.T5cGJFHEtXQ.facebook