Макіївські мами протестують проти свавілля директора супермаркету

18 квітня 2012 року о 10.00  відбудеться акція протесту мам міста Макіївка Донецької обл. проти свавілля директора недавно відкритого супермаркету «Фієста». Керівництвом закладу було заборонено в’їзд в магазин з дитячими візками.

У ході акції, яка також матиме елементи флешпротестмобу, учасники вимагатимуть скасування несправедливої заборони.

«Ми прагнемо об’єднати мам і всіх небайдужих навколо цієї проблеми. Треба провчити нахабного директора Фієсти і показати приклад для інших бізнесменів як не треба чинити з матерями» – зазначає ініціатор акції Юлія Семехіна.

Заборона заїзду з візками є прямо дискримінацією материнства, адже мами не можуть ні залишити дитину, ні здійснити покупки з дитиною на руках. Таким чином, дирекція супермаркету свідомо обмежує права цілої категорії населення – молодих мам з дітьми.

У додатку – відеозапис розмови з адміністратором супермаркету.

Адміністратор аргументує заборону тим, що це створює незручності для покупців з продуктовими візками, і пропонує залишити візок біля охорони і здійснювати покупки, тримаючи дитину на руках.

Довідково:

Відповідно до п. 5 ст. 21 Сімейного кодексу України «Держава створює людині умови для материнства та батьківства, забезпечує охорону прав матері та батька, матеріально і морально заохочує і підтримує материнство та батьківство».

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про захист прав споживачів» держава забезпечує споживачам захист їх прав, надає можливість вільного вибору продукції.

Також, відповідно до п. 21 Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджених Постановою КМУ від 15.06.2006 № 833, суб’єкт господарювання (супермаркет «Фієста») повинен забезпечити доступ споживачів до торговельних об’єктів без здавання на збереження особистих речей, крім товарів, реалізація яких здійснюється у таких торговельних об’єктах.

 

Точна адреса акції – м. Макіївка, Гірницький район, вул. Ген. Данилова 24/14 (зупинка <<Школа>>), супермаркет “Фієста”
Контактний номер телефону: 093 254 19 04 – Юлія Семехіна, ініціатор акції