Моя міліція мене береже.

8 листопада 2011 я, Снєгирьов Д.В., звернувся із заявою до Жовтневого РВ УМВС України у Луганській області щодо порушення крімінальної справи за фактом крадіжки мого особистого майна зі стоянки , яка охороняється.

З пояснень охоронця стоянки крадіжка сталася в присутності співробітника правоохоронних органів у ранзі майора міліції.

Відповідь щодо порушення чи то відмови у порушенні карної справи , згідно норм діючого Законодавства , я мав отримати протягом десяти діб .

Відповідь від працівників міліції я отримав лише 04 квітня 2012 року. У листі за №42/1 йшлося про наступне: ” У порушенні кримінальної справи відмовлено , за відсутні у діянні складу злочину.

Пояснюю Вам, що між Вами та Твердохліб О.В. скалалися цивільно-правові відносини, які розглядаються у суді”.

Крадіжка особистого майна на думку співробітників міліції -це тепер цивільно-правові відносини.

20 січня 2012 року я звернувся до начальника УСБУ у Луганській області Трет”яка О. та прокурора Луганської області Бескишного М. із заявою, у якій вимагав порушити кримінальну справу проти посадових осіб за фактом незаконної перевірки моєї поштової кореспонденції.

У моїй заяві йшлося про наступне: ” 05 жовтня 2011 року Дмитро Снєгирьов направив на адресу Артемівського районного суду позов цінним листом з повідомленням щодо визнання договору № 25-06 від25.06.2011року не дійсним. До цього моменту я не отримав повідомлення щодо отримання адресатом вказанного позову.

04 січня 2012 року Снєгирьовим Д. був відправлений цінний лист з повідомленням на ім”я начальника Жовтневого РВ УМВС України в Луганській області.

В листі йшлося про незаконні дії співробітників Жовтневого РВ , а саме-відсутність інформації щодо порушення чи відмови у порушенні кримінальної справи за заявою Д.Снєгирьова від 08.11.2011 р та заяви від 04.01.2012 року , та інші незаконні дії працівників Жовтневого РВ УМВС України у Луганській області”

25.02.2012 року я отримав листа за № 38/9-С-75 за підписом начальника Луганського міського управління УМВС України у Луганській області О.Ковальчука.

” В ході проведення дослідчої перевірки було встановленно, що поштова кореспонденція доставляється Вам у відповідності з чинним законодавством “.

У моїй заяві йшлося про те , що саме мою кореспонденцію не отримують відповідні адресати , а не навпаки. Артеміський районний суд так і не підтвердив факту отримання мого позову, але на думку працівників міліції ” викладені Вами факти не знайшли свого підтвердження”.

30 січня 2012 року я звернувся до Артемівського РВ із заявою , у якій вимагав порушити кримінальну справу проти ПП Лаптєва О.В.за фактом шахрайства.

” 23.03.2009 року, згідно рахунку -фактури № ЛВ-0000012 та рахунку -фактури від 10.04.2009 , мною ПП Снєгирьовим Д у вигляді передплати за ремонт вантажного автомобіля були перераховані кошти.

ПП Лаптєвим О.В. , згідно вказаних рахунків були отримані гроші у вигляді передплати , але ремонт автомобіля здійснений не був.Автомобіль знаходиться в аварійному стані на стоянці, яка належить ТОВ” Автоцентр”.Усі попередні перемовини з ПП Лаптєвим щодо ремонту автомобіля або повернення грошей не дали позитивного результату.”

28 лютого 2012 року я отримав постанову про відмову в порушенні кримінальної справи , у якій йшлося про наступне:” После ремонта автомобиля Снегиреву Д. был предоставлен счет за выполненные работы , после чего последний расчитался по безналичному расчету и забрал автомобиль. Претензий после ремонта Снегирев Д. не имел.
На основании изложенного, учитывая, что в собраных материалах проверки отсутствуют признаки состава преступления, предусмотренного ст. 190 УК Украины на основании ст, ст. 97, 99УПК Украины-в возбуждении уголовного дела отказать”.

Автомобіль, який після капітального ремонту двигуна проїхав лише 150 км та відсутність факту повернення грошей за цей так би мовити ремонт , на думку працівників Артемівського РВ свідчать про відсутність претензій з мого боку.

30 січня 2012 року я звернуся до Артемівського РВ УМВС України у Луганській області із заявою щодо порушення кримінальної справи проти ПП Мотунова І за фактом шахрайства.

У своїй заяві я вказував на те,що у серпні 2010 року я звернувся до ПП Мотунова Із проханням здійснити поточний ремонт мого вантажного автомобіля.Була проведена дефектовка автомобіля і придбані усі необхідні запасні частини, які були передані робітникам СТО разом із передплатою за ремонт.

Виконавши ремонтні роботи лише у липні місяці ПП Мотунов відмовився надати мені акт виконаних робіт та аналогічний акт щодо послуг зі збереження автомобіля.Замість цього мені , після моїх вимог, була надана розписка , у якій була вказана сума за надані послуги зі зберігання автомобіля.Сам договір та акти виконаних робіт надані не були. Ці документи були мені потрібні для подання в суд , бо автомобіль Рено виявився розібраним , і мені треба було його ремонтувати власними силами.

28 лютого 2012 року я отримав постанову про відмову в порушенні кримінальної справи , у якій йшлося про наступне: “Гр.Мотунов пояснил,что в августе 2010 года к нему обратился гр.Снегирев Д с просьбой ремонта автомобиля.После проведенного ремонта автомобиль простоял на стоянке до сентября 2011г. В результате за простой была взыскана оплата , которую последний вносил в качестве предоплаты за ремонт. Претензий после ремонта Снегирев не имел.”

Ремонт з вини СТО , який замість місяця розтягнувся на рік, стоянка автомобіля,за яку я платив гроші , яка закінчилася крадіжкою частин та механізмів , які я змушений був купляти,.Як підсумок всього цього -це відсутність претензій з мого боку. Цікава логіка у працівників правоохоронних органів.

Коментуючи перебіг подій навколо цих справ співголова ГІ” Права Справа”Д.Снєгирьов підкреслив наступне: ” По всіх цих фактах юридичним відділом підготовлені відповідні звернення до органів прокуратури та суду. У приватному спілкуванні зі мною співробітники міліції неодноразово підкреслювали , що подібна реакція правоохоронних органів є відповіддю на мою активну політичну діяльність, яка йде врозріз з офіційною політикою правлячої партії.Мені неодноразово пропонували припинити свою політичну діяльність та виїхати за межі міста Луганська.У разі моєї відмови мені погрожували повною блокадою мого бізнесу та відсутністю гарантій особистої безпеки.
Я не збираюся емігрувати або припиняти свою діяльність.Я був і залишаюся людиною, яка не зраджує своїм ідеалам та переконанням , незважаючи на тиск та погрози.”

Прес-служба ГІ ” Права Справа”