Проти депутата-свободівця Руслана Зелика порушено кримінальну справу за побиття 66-річного пенсіонера

Городенківський районний суд Івано-Франківської області порушив кримінальну справу відносно депутата обласної ради від ВО «Свобода» Руслана Зелика. Депутата звинувачують у побитті 66-річного пенсіонера.

Нагадаємо, що мешканець села Острівець Городенківського району Дмитро Плагіцький минулого року заявляв, що депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО «Свобода», голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики і захисту прав людини і за сумісництвом інспектор Державного департаменту інтелектуальної власності Руслан Зелик завдав йому значних тілесних ушкоджень, погрожував його життю фізичною розправою, кричав «Я тебе спалю або розберу на запчастини» та ображав нецензурною лайкою.

Дмитро Палагіцький орендує став поблизу села Острівець Городенківського району. За останні роки тут трапилось чимало смертей через утоплення, бо ж людям попросту не вдається безпечно вийти з води. Тому там всюди встановили таблички з попередженнями: «Купатися заборонено!». Виділити ж на ставу спеціальне місце для купання заборонили співробітники МНС, які зауважило, що для цього озеро потребує відповідного переобладнання.

Власне саме обставина заборони купатися на ставу і стала причиною конфлікту між чоловіками. Дмитро Палагіцький, попереджаючи невідому йому жінку з 5-річним хлопчиком про те, що купатися заборонено, і не знав, ще це може привести до конфлікту з держчиновником. За цю образу, за словами Плагіцького, Руслан Зелик намагався пенсіонера вигнати з місця законного проведення господарської діяльності, в тому числі використовуючи наявні у нього важелі впливу, завдавав чоловікові побоїв та двічі – в липні 2010 року та в липні 2011 року – погрожував його життю словами «Я тебе спалю або розберу на запчастини» та ображав нецензурною лайкою.

В обох випадках Палагіцький звертався до правоохоронних органів. Саме від них колишній правоохоронець дізнався, що його кривдник є Руслан Зелик. Адже чоловік, з яким він мав конфлікт, представився полковником СБУ.

Не допомогла чоловікові і районна прокуратура, куди, за його словами, він звернувся з приводу бездіяльності міліції ще на початку серпня, проте жодної відповіді ще й досі не отримав.

8 серпня 2011 року Палагіцький написав скаргу до обласної прокуратури. А 11 серпня, через 3 дні, виявив, що невідомі зловмисники спалили належне йому робоче приміщення на орендованому ставі та поминальні вінки на родинному склепі його батьків.

Стверджувати, що обидва підпали слід пов’язувати з погрозами з боку Р.Зелика, пан Палагіцький не може, бо ж виявити це – справа слідства (хоча міліціонери навіть не провели огляд місця підпалу на кладовищі, а оглядати місце підпалу на ставу приїхали навіть без елементарних засобів освітлення). Втім, ворогів у Дмитра Миколайовича в селі немає, бо ж будучи острівчанином за народженням, колишнім керівником місцевої селянської спілки і просто відомою в селі людиною, давно вже заслужив повагу односельців, а от підкріплені фізично погрози від «лже-полковника СБУ» звучали досить переконливо.

Як повідомляють місцеві мешканці, Руслан Зелик побував спершу в СНПУ, потім СДПУ(о) – на керівній містечковій посаді, а потім скочив у 2006-7 рр. у “Свободу”. Отже Люстрація у ВО “Свобода” на колишніх кучмістів на жаль не розповсюджується.

Пропонуємо вашій увазі коментарі обох сторін конфлікту:

За матеріалами: Агенції новин Фirtka.if.ua, проекту Народне Око