В день народження Гітлера українські неонацисти побили громадського активіста

20 квітня, близько 15:00 було здійснено напад на активіста незалежної студентської профспілки “Пряма дія”, колишнього журналіста “Газети по українськи” Андрія Мовчана.

В телефонній розмові Gazeta.ua Андрій розповів наступне: “Посеред міста на мене напало четверо неонацистів.Я йшов на інтерв’ю, яке мав давати телеканалу “Інтер”. Коли зайшов  в арку будівлі, за спиною почув тупіт ніг. Розвернувся і побачив, що на мене летить шестеро футбольних хуліганів. Вони на мене накинулись, почали бити руками та ногами. Я впав, з рук випав телефон. Били близько півхвилини. Коли відбігли то перше, що я побачив, це струмінь крові з моєї голови. Одразу пішов до знімальної групи, вони викликали швидку та зафільмували все”

Андрій припускає що його побили через його політичні погляди. Він є членом анархістського руху та членом лівих організацій.

Зараз він збирається йти у лікарню де можливо йому накладуть шви на розбиту голову.

“Коли прибула міліція, нікого вже не було. Одного з нападників я впізнав. Це один з активістів партії “Свобода”. За чутками, він від партії відійшов, але продовжує перебувати в ультраправому русі. Вони мене добре знали як лівого активіста і бачили неодноразово на різних акціях протесту. Більше того, вони приходили на них робити провокації – приносили антисемітську пропаганду, різні плакати і вигукували “Слава нації”, “Смерть ворогам”, – зазначив постраждалий.

Мовчан пояснює, що активність правих організацій посилилась через день народження Адольфа Гітлера.

“Зазвичай по всій Європі і СНД ультраправі святкують цей день нападами на своїх ідеологічних опонентів, активістів, “Антифа”. Зараз ніхто себе фашистом не називає, а називають українськими націоналістами, патріотами. Тим не менш сповідують ідеологію ненависті”, – вважає  Андрій.

За матеріалами: Gazeta.ua, “Пряма дія”

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст

1 Kommentar

Kommentare sind deaktiviert.