«Покращення» в житлово-комунальному господарстві Харкова

В Московському районі Харкова працівники «Жилкомсервису» розклеїли попередження. Правда, цей шедевр не має ані підпису того, хто звертається до харків’ян, ані вихідних даних типографії, де вона надрукована.

Більшість населення добре розуміє, що це просто «пужалка». Але і неосвічених громадян багато, які не розуміють, що виселення може бути тільки за рішенням суду.

Взагалі виселити за комунальні борги практично неможливо. Особливо, якщо це борги «Жилкомсервису».При розгляді питання про виселення за борги – чого, до речі, поки що не передбачає закон України «Про житлово-комунальні послуги» і Житловий кодекс України, «Жилкомсервис» повинен представити у суді документи, які підтверджують, що «Жилкомсервис» надав цьому конкретному громадянину конкретні послуги, належної якості і у відповідному обсязі. Цього «Жілкомсервис» у більшості випадків не може зробити, тому що ніколи не виконував технічні норми з утримання будинків – не здійснюються капітальні та періодичні ремонти, не замінюється вчасно газове та сантехнічне обладнання, в під’їздах мешканці самі замінюють лампи, які перегоряють, самі замінюють скло у вікнах, самі організовують прибирання під’їздів. Взимку ще й погано прибираються вулиці, зо що теж відповідає «Жилкомсервис».

Слабкою є і позиція «Жілкомсервису» стосовно договору на надання комунальних послуг, бо у Харкові був узаконений, так званий, публічний договір, який був оприлюднений у місцевій пресі, і з моменту публікації вважається прийнятим. Але якщо мешканець Харкова не читає газет? Або був не згоден з умовами, передбаченими цим договором. Договори про надання житлово-комунальних послуг не були укладені згідно з вимогами ст.ст. 19, 20, 21, 29 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Це є порушенням законних прав та інтересів харків’ян. Без письмового договору важко довести провину як користувача послуг, так і виконавця послуг.

Так що громадяни мають всі шанси виграти такі справи у суді. Крім того, не зрозуміло як суди будуть приймати рішення про виселення із приватизованої квартири. Конфіскувати за борги? Так знов таки відсутність договору буде для цього серйозною перешкодою.

Якщо влада піде таким шляхом і прийме рішення виселяти громадян за борги за комунальні послуги, то неодмінно постане питання – а куди виселяти громадян? Бараки ще не побудували…

Сама форма цієї листівки наводить на сумні роздуми – частина листівки російською мовою (мабуть, просто передрали текст з якої-небудь листівки в сусідній державі?), друга частина українською мовою. Чи це харківська влада саме так розуміє двомовність!? І чого таке неввічливе звернення до громадяни України: на «ти» і без будь якої форми прохання?

Хамська влада, хамське ставлення до членів харківської територіальної громади, які так безоглядно проголосували за цю владу.

http://khpg.org/index.php?id=1338211166