5% бар’єр на виборах до Ради долають 5 партій.

Прохідний п’ятивідсотковий бар’єр на виборах до Верховної Ради долають п’ять партій: Партія регіонів, “Батьківщина”, “УДАР Віталія Кличка”, “Фронт змін”, Комуністична партія України, свідчать результати опитування компанії Research&Branding Group.

Так, у разі проведення виборів до Верховної Ради України найближчої неділі виборчий бар’єр за партійними списками подолали б Партія регіонів, яка набрала б 18% голосів, “Батьківщина” (12%), “УДАР Віталія Кличка” (9%), “Фронт змін” (8%) та КПУ (5%).

Згідно з прес-релізом, за ВО “Свобода” проголосували б 3% респондентів, а за інші партії, які не долають виборчий бар’єр, – у цілому 8% опитаних. 17% респондентів ще не визначилися зі своїм вибором, а 20% взагалі не мають наміру брати участь у голосуванні.

Кожен третій українець (33%) у цілому позитивно ставиться до практики об’єднання різних політичних сил, тоді як протилежне ставлення сформувалося у 12%. При цьому у кожного другого виборця (48%) ставлення до міжпартійних об’єднавчих процесів нейтрально-байдуже.

Зокрема, до об’єднання “Батьківщини” та “Фронту змін” із метою створення єдиного партійного списку та узгодження кандидатів на мажоритарних округах позитивно поставилися 26% респондентів, а негативно – 23%. У третини жителів країни (32%) до цього об’єднання ставлення нейтрально-байдуже.

Компанія Research&Branding Group у період із 25 квітня по 10 травня 2012 року провела дослідження громадської думки населення України щодо політичного життя країни напередодні старту парламентської виборчої кампанії. Збір інформації проводився методом особистого інтерв’ю в 24 областях України та АР Крим. Респондентів відбирали за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності становив 2077 людей. Очікувана середня похибка вибірки становить +/-2,2%.

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?5_baryer_na_viborah_do_radi_dolayut_5_partiy__opituvannya&objectId=1254988