Анонс: Оригінальна акція на захист найкращого національного парку України

21 травня о 11-00 екологи і туристи прийдуть до Державної агенції лісових ресурсів (вул. Шота Руставелі, 9-a), яка планує знищення Національного природного парку «Гомільшанські лісти» з оригінальною акцією протесту.

З 1 квітня цього року за незрозумілих обставин не було подовжено контракт з директором НПП «Гомільшанські ліси» Мотляхом О.Д., який очолював нацпарк з моменту його заснування. На початку 2012 року Олександру Мотляху був вручений диплом від однією з найбільших польских природоохороних організацій “На користь всіх живих істот” (“Na rzecz wszystkich istot” – http://pracownia.org.pl/). Цим визнано, що «Гомільшанські ліси» є найбільш європейським національним парком в Україні. Саме за директорства О.Д. Мотляха, колективу національного парку вдалося подолати безконтрольну лісозаготівлю, браконьєрство, спроби намиву піску та незаконної забудови долини р. Сіверський Донець, використання надпотужних човнів, квадроциклів, феєрверків тощо. Саме це не влаштовує керівництво Лісагенції, якій підпорядкований нацпарк. Адже лісники звикли рубати і продавати ліс а не охороняти його.

І ось, 22 травня Державною агенцією лісових ресурсів України має бути призначення нового директора НПП “Гомільшанські ліси”. За поданням Голови Зміївської районної державної адміністрації Мураєва Є.В. пропонується призначити директором НПП «Гомільшанські ліси» депутата Зміївської райдержадміністрації Сєвєріна І.О. Саме ця особа у травні 2010 р. ініціювала кампанію за ліквідацію національного парку як такого.
Працівники парку і громадськість глибоко обурені спробами призначити директором нацпарку особу, яка публічно виступала за його знищення і добре розуміємо, яка доля може спіткати НПП «Гомільшанські ліси» якщо це таки станеться.

Журналістам і всім хто приєднається до акції, буде можливість приєднатись до оригінального дійства. Щоправда лісівники від цього будуть у значно меншому захваті.

Підбірка статей за темою акції:
http://pryroda.in.ua/zapzf/?cat=2155

Координатор акції в Києві
Лісовий Юрій
097-144-09-22