Кому потрібне замовне рішення?

Вища кваліфікаційна комісія суддів розглядає фальшиве звернення стосовно судді Новозаводського суду

У Чернігові тривають судові процеси з кримінальної справи по обвинуваченню мера Ніжина Михайла Приходька, його брата Віктора Приходька та депутата Ніжинської міської ради Анатолія Походні у вчиненні злочину – отриманні хабара.
На черговому засіданні, яке відбулося 15 травня цього року, суддя Новозаводського районного суду Олексій Подалюка повідомив учасників процесу про те, що 17 травня 2012 року його викликає до Києва Вища кваліфікаційна комісія суддів. І хто далі розглядатиме справу – невідомо. Підставою для виклику послужило відкриття щодо нього дисциплінарного провадження за можливе порушення норм процесуального права при розгляді даної кримінальної справи. Звернувся із заявою до Вищої кваліфікаційної комісії суддів голова постійної комісії з питань депутатської етики, законності і правопорядку, охорони прав і законних інтересів громадян Ніжинської міської ради Юрій Коростиленко.
Заслуговує на увагу в цій історії те, що депутат Коростиленко з подібною заявою нікуди не звертався. До того ж він не є учасником процесу. Про нез’ясований факт пан Коростиленко негайно повідомив Голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів І. Самсіну, суддю Новозаводського районного суду м. Чернігова О. Подалюку та правоохоронні органи, які просить вважати звернення від імені комісії підробкою та відповідно прийняття рішення щодо закриття провадження відносно судді.
Перевірка підробки документів триває і на даний час. Але не дивлячись ні на що, 17 травня суддя Новозаводського суду, який знаходиться в процесі, тобто розглядає кримінальну справу, про яку йдеться, має з’явитися «на килим» за анонімкою.
Таким чином здійснюється відкритий тиск на суддю із використанням вищих інстанцій. Видно чесні судді комусь невигідні.

Анна Жагловська