Медіа-профспілка здивована діями прес-служби «Борисполя» та вимагає пояснень

borispil

 Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) звернулася листом до керівника прес-служби аеропорту “Бориспіль” Оксани Ожиговій з проханням пояснити причини відмови в акредитації члену профспілки журналісту Миколі Воробйову.

Нагадаємо, 28 травня Микола Воробйов не зміг потрапити на захід, присвячений відкриттю нового терміналу D міжнародного аеропорту “Бориспіль”. За день до цього Оксана Ожигова у телефонній розмові повідомила, що журналіст не зможе потрапити на захід, бо він “не з офіційного видання”. Після цього охорона й справді не пустила Воробйова на захід, що зафіксовано на відео.

 

НМПУ нагадує, що журналістом може бути особа, яка не є штатним працівником ЗМІ. Достатнім підтвердженням професійного статусу журналіста є прес-карта нашої організації.

Додамо, що згідно з Законом “Про інформацію” (ст.26) “відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи”. Тобто акредитація лише надає додаткові привілеї журналістам, що встигли акредитуватися. Це можуть бути комфортні робочі місця, Інтернет, кава та ін. Акредитація не може бути інструментом цензури, фільтрації журналістів. Навіть якщо журналіст ставить гострі питання та пише критичні статті, повідомляє прес-служба НМПУ.

http://k-z.com.ua/pravovoi-aktsent/21742-media-profspilka-zdivovana-diyami-pres-sluzhbi-borispolya-ta-vimagae-poyasnen