«Ніч у літмузеї»: музично, пізнавально та творчо! (+ФОТО)

«Ніч у музеї» – щорічна акція. Цього разу вона відбулася 19 травня майже в усіх культурно-освітніх закладах Харкова, серед яких історичний, художній музеї, «Єрмілов-Центр», галерея «АВЕК», планетарій та багато інших. Харківський літературний музей теж взяв участь і порадував гостей поезією у виконанні авторів, насиченими екскурсіями, концертом і фільмами на подвір’ї.

Сама фраза «Ніч у музеї» викликає асоціації з голлівудськими фільмами, але не у тих, хто хоча б раз відкинув свої справи і завітав на Міжнародний день музеїв (хоча у 2012-му він припав на п’ятницю, святкували наступного дня, мабуть, для зручності гостей). Цього разу акція відверто «переплюнула» будь-які кінематографічні вигадки. Експонати не оживали і не гналися за відвідувачами, та менш весело від цього не було.

Відкриття свята в літературному відбулось о 18 годині. Тоді ж почали працювати атракціон «Питання-відповідь», виставка портретів «Красиві. Справжні. Живі», виконаних Юліаною Алімовою, екскурсійні тури та концерт гуртів deliKate, Raskardaš Orkestar та дуету Сергія Жадана із “Собаками в космосі”.

В атракціоні можна було взяти участь, відвідавши екскурсію та заповнивши анкету «скарг та пропозицій». Отже, схема така: демонструєте ведучому свій папірець з враженнями від побаченого, кладете його до стопки і обираєте цікаве для Вас запитання. Вам дають листівку з відповіддю і кілька наліпок на згадку.

Наприкінці вечора найзавзятіші відвідувачі «Ночі», які дочекалися 21.30, переглянули кілька чорно-білих фільмів під зоряним небом.

Додатково:  Харківська “Ніч в Літмузеї – 2012″. Далі буде!

Альбоми зі світлинами з Ночі в Літмузеї 2012: 1, 2

 

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст