Постбарикадне (фото)

Із репортажем з місця подій я дещо запізнилась, тож зіллю трохи інсайдерської інформації.

По-перше, все пройшло настільки яскраво, гучно, всеохоплююче, весело і легко, що я й досі не можу повірити у відсутність якихось пасток (дощ  не враховується).

По-друге, здійснилось моє давнє бажання: поки готувались до акції, з гучних динаміків на всю Дерібасівську лунали «Червона калина» та «Сумний святий вечір».

По-третє, з балкону читали вірші та співали найкращі українські митці. Балувана одеська публіка зустрічала їх бурхливо та захоплено, а вірш Полежаки із рефреном «Президент моєї країни – гопник» взагалі зірвав стадіонний шквал овацій.

По-четверте, сама квартира перетворилась на такий собі Вудсток. Тут назрівала альтернатива балконній барикаді: на кожному клаптику вільного простору знаходились люди, що читали, співали й навіть танцювали.  Час від часу мені здавалось, що акція проходить саме всередині, а на балконі – то так, для відводу очей.

 

По-п*яте, щасливих емоцій останніх днів і радості нових прекрасних знайомств вистачить ще на цілу вічність.

По-шосте,  хочу ще раз подякувати за цей шалений день неймовірно чудовим Олесю, Наталі, київським  і одеським барикадівцям, глядачам, журналістам, всім пітримуючим та співчуваючим.

І нарешті, по-сьоме, тепер ми всі знаємо, для чого існують балкони!;)

Фото: Анна Михайленко