Журналісту УП відмовили в акредитації через “некрасиве сполучення”

Літературному оглядачу “Української правди” Ірині Славінській відмовили в акредитації на церемонію вручення нагород “Коронація слова”.

Про це Славінська повідомила у своєму блозі на УП.

За її словами, на свій лист з проханням акредитувати на церемонію вона не отримала відповіді.

“Потім аналогічного листа пише мій редактор програми “Гра в слова і не тільки” – і теж отримує мовчанку. На мої телефонні дзвінки на вказаний у прес-релізі номер ніхто не відповідав”, – написала Славінська.

Вона повідомила, що тільки у понеділок після дзвінка з вочевидь незнайомого прес-службі “Коронації слова” номера вдалося поговорити і виявити, що на церемонію акредитують будь-кого і з УП, і з ТВі, окрім Славінської.

За словами Славінської, причиною могло стати те, що минулого року Ірина Новоставська, котра займається акредитацією журналістів на захід, після виходу статті Славінської написала, що одна з фраза у статті виглядає “як сарказм. Якщо можливо це змінити, змініть, ні, то ні, але це дуже некрасиве сполучення вийшло. Це помітила не одна я”.

Крім того Новоставська також додала побажання “змінити регалії пані Тетяни, як ми офіційно пишемо в релізах – натхненниця Коронації слова”.

Фраза Славінської, яка не сподобалась Новоставській була така: “Минулого року Тетяна Логуш вилазила на сцену з такого собі ящика. Тоді це можна було мотивувати специфікою смаку. Але було смішно. Цього року “гранд-дами” та “музи” Тетяни Логуш на церемонії нагородження не було. Зате були вже звичні пакети з чіпсами на столиках гостей”.

Українська правда