«Простір свободи» та НЕЦУ вимагають не рубати, а захищати київські каштани

Припинити вирубки каштанів у фан-зоні «Євро-2012» на Хрещатику, надати документи, що обґрунтовують знищення дерев під виглядом «сухостою» і покарати винних вимагають рух «Простір свободи» та Національний екологічний центр України (НЕЦУ).

 У зверненні до директора турніру в Україні Маркіяна Лубківського та голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова громадські організації відзначають, що, всупереч твердженням комунальних служб, знищені дерева не були сухостоєм. «На фотографіях видно, що ці дерева були цілком здоровими», – пишуть автори звернення.

«Жодна цивілізована країна не знищувала би символ своєї столиці, щоб встановити намети футбольних фанів. Втім, почерк київських очільників проявляється так само в усьому. Готові посперечатись, що по завершенню «Євро» на місці фан-зони на Трухановому острові почнуть будівництво».

 «Простір свободи» та НЕЦу звернулися до організаторів Євро-2012 та  КМДА з вимогою «не провокувати знищенням дерев на Хрещатику протести  киян поряд із фан-зоною і не створювати негативне ставлення до чемпіонату взагалі».

 «Звертаємося до КМДА з вимогою надати документи, що підтверджують законність вирубки на Хрещатику зелених дерев під виглядом «сухостою» та покарати винних у знищенні близько 20 каштанів. Просимо КМДА зайнятись захистом київських каштанів не лише від рубок, але і від каштанової молі, як це робиться у більшості країн Південної та Центральної Європи», – пишуть автори звернення.

 Фото та відео – за лінком:

http://www.pravda.com.ua/photo-video/2012/06/7/6966138/