Син за батька, батько за сина. Аби в депутати пролізти!

Херсон: Особливості балотування

Одним із імовірних кандидат передвиборчих перегонів у місті Херсоні є кандидат від партії «УДАР» Андрій Путілов, що прославився тим, що вже почав видавати «продуктові пайки» громадянам. Цей кандидат висуває себе проти чинного Херсонського міського голови Володимира Сальдо, що представлятиме на виборах Партію регіонів.

Несподіваним для всього міста стала інформація про те, що рідний батько Андрія Путілова – Станіслав Путілов, висувається по сусідньому округу, але вже від партії «Україна-вперед!».

Конкурентом Станіславу Путілову стане Антонівський сільських голова Ігор Семенчев, що залишив лави партії УДАР через скандал навколо будівництва порту у зоні дніпровських плавнів. Але ще більш цікавим може стати висування батька того ж Ігоря Семенчева (за збігом – теж Ігоря) проти Херсонського міського голови В.Сальдо.

Таким чином, протягом парламентських виборів прізвища як Путілова, так і Семенчева, стануть надзвичайно популярними у міста по обом його округам. Не всі виборці будуть розуміти різницю між батьками та синами, вочевидь, хтось і сплутає.

Враховуючи, що після парламентських виборів Херсонський міський голова В.Сальдо планує піти у відставку, на дострокових виборах ми побачимо боротьбу саме між Семенчевим і Путіловим. Парламентські перегони, судячи з усього, будуть стартом наступної «мерської» кампанії в Херсоні.

Слід відмітити, що і Путілов-молодший і Семенчев-молодший вже мали досвід боротьби за посаду міського голови, але не успішну. А ось Семенчев-молодший прославився тим, що використав однаковість прізвищ та імен із батьком для того, щоб зробити його Антонівським сільським головою. Виборці щиро вірили, що голосують за сина, а обраним став батько. Про те, після того, як син не зміг перемогти на виборах міського голови, батько подав у відставку, а на позачергових виборах посаду сільського голови знову отримав син.

Детальніше:
Родіон Банар
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
095 62095 626 09 78
http://www.opora.org.ua/news/1497-herson-osoblyvosti-balotuvannja