Тушку”, яка проголосувала за законопроект “Колесніченка-Ківалова “вивели на чисту воду”

Активісти Громадянського руху “Відсіч”, виконуючи обіцянку започаткувати кампанію по відстороненню від влади всіх депутатів та політичних сил, які підтримають розкольницький законопроект Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики”, вчора здійснили дві чергові пробні поїздки з метою вивчення ситуації та реакції населення на інформування щодо “особистих якостей” депутатів перед тим, як формувати на місцях осередки кампанії, до якої вже висловили намір долучитись близько 15 всеукраїнських організацій, які до цього не займали позиції підтримки чи непідтримки якоїсь конкретної партії й приблизно однаково скептично ставились до всіх політиків..
Одна з вчорашніх поїздок стосувалася округу № 67 на Житомирщині, де має намір балотуватися до наступної Верховної Ради нардеп-“тушка” Олег Черпіцький, відомий місцевий кримінальний авторитет, який пройшов до парламенту за списком БЮТ (не одним Лозинським славна ця політична сила), а пізніше був виключений з фракції за постійні спільні голосування з регіоналами та комуністами.

Активісти суцільно заклеїли листівками “Чому не варто голосувати за Олега Черпіцького” центр округу – селище Чуднів, а також сусіднє село Вільшанку, де знаходиться залізнична станція Чуднів-Волинський Козятинської дирекції залізничних перевезень. Також листівки (їх було понад 5 тис.) отримали практично всі мешканці цих населених пунктів.
Припинити агітацію намагався Чуднівський селищний голова Іван Розводовський. Разом з групою чоловіків у цивільному він підійшов до однієї з груп активістів й проголосив, що затримує їх “за поширення неправдивої інформації”. Активісти пояснили йому, що затримувати він може хіба що власних неповнолітніх дітей чи онуків, коли вони прагнуть піти на нічну дискотеку, а також порадили почитати закон “Про місцеве самоврядування в Україні”, де чітко визначена компетенція селищних голів. А також подискутували на рахунок правдивості інформації, яка вся була здобута для доступних кожному громадянину відкритих джерел.
Після цього селищний голова викликав міліцію й до її приїзду слідкував за активістами, супроводжуючи їх на автомобілі. Прибулі на місце подій міліціонери на чолі з начальником міліції запросили активістів пройти до райвідділу для дачі пояснень, однак ті відмовились, вимагаючи або затримати їх, висунувши для цього законні обвинувачення, або відібрати пояснення на місці. Мабуть, через присутність журналістів, міліція погодилась з прочитаною їй активістами лекції з політичного лікнепу, і до відділку ніхто не пішов. Після формального оформлення дачі пояснень (активісти скористалися своїм конституційним правом не свідчити проти себе), інформування населення про особу Олега Черпіцького продовжилось.

Нагадаємо, що активна фаза кампанії помсти за розкол країни розпочалась з міста Антрацит Луганської області, де має намір висуватися по мажоритарному округу голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов. Після Єфремова активісти побували у виборчих округах Голови Верховної Ради Володимира Литвина (м. Новоград-Волинський Житомирської обл.) та його першого заступника Адама Мартинюка (селища Маневичі, Любешів Волинської обл.). Також агітаційні матеріали були поширені у Донецьку (в округах, де збираються балотуватись народні депутати Тетяна Бахтєєва, Юхим Звягільський, Валентин Ландик та секретар Донецької міськради Микола Левченко і голова фракції Партії регіонів у Донецькій облраді Олександр Бобков) та Києві (в округах, де мають намір балотуватися народні депутати-регіонали Ігор Лисов, Володимир Зубанов, Максим Луцький, Олександр Супуненко, Валерій Борисов).

1 Kommentar

Kommentare sind deaktiviert.