“Чесно» очима націоналіста.

Меморандум з рухом «Чесно» підписали всі партії Луганській області, крім Партії регіонів і Народної партії Литвина. Про це в ході засідання Луганського прес-клубу повідомив член координаційної ради «Чесно» Владислав Філімоненко.

«Меморандум з» Чесно «підписали КПУ, ВО» Свобода «,» УДАР «,» Правиця «,» Собор «, УНП, КУН.» Наша Україна «, партія Анатолія Гриценка і команда Сергія Шахова Не підписали дві політсили -. Партія регіонів і Народна партія Литвина «. Україна – вперед». де-факто взяла наші критерії для депутатів, пообіцявши протягом тижня де-юре підписати меморандум.

За його словами, єдиною санкцією до тих політиків, які не відповідають критеріям «Чесно», може бути тільки «публічний тиск», – поширення інформації про порушення, допущені політиком, через ЗМІ.

«Якщо ми отримаємо інформацію про те, що якийсь кандидат не відповідає критеріям порядності, визначених нашим рухом, то ми не будемо цю інформацію публікувати різко і несподівано. Ми надамо цю інформацію керівникам партійних організацій, три дні будемо вести переговори, а якщо нашу інформацію не візьмуть до уваги, тоді ми будемо її публікувати «, – сказав Філімоненко.

Керівник ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов зазначив, що далеко не всі підписанти меморандуму «Чесно» відповідають критеріям, висунутих цим рухом.

«Ви сказали, що підписала меморандум КПУ. Однак зараз Інтернет наповнений інформацією щодо представників цієї партії, зокрема, про керівника Луганської обласної організації пана Кілінкарова. Звідки у нього джип, звідки будинок? Підписувач меморандуму від Луганської облорганізації ВО» Свобода «Кобзєв проходить в архівах МВС під псевдо «Коба», він був членом кримінального угруповання Доброславского, за що і був виключений свого часу зі «Свободи». До Шахова є багато питань. Як можуть такі люди підписувати меморандум з критеріями порядності? « – Поцікавився він.

Сайт «Полеміка»