Гарячі новини – протест під ВР 30.07.2012р.

Під Верховною Радою вже зібралося близько 2-3 тисяч громадян, що виступають проти мовного законопроекту.

Як повідомляє один з учасників акції, партія «Батьківщина» підтримала акцію протесту, додавши своїх людей з прапорами вздовж вулиці Грушевського.

Міліції майже стільки ж, скільки й протестуючих, що насправді вже є порушенням внутрішніх інструкції МВС, а саме: «Статуту патрульно-постової служби міліції України», Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 28 липня 1994 року № 404, котрий зареєстровано в Міністерстві юстиції України  6 вересня 1994 р. за № 213/423.

Порушено наступні пункти вищеперелічених законодавчих та підзаконних актів:

305. Для забезпечення громадського порядку та безпеки під час проведення масових заходів керівниками органів внутрішніх справ повинно залучатися реально необхідна кількість сил та засобів. Наряди вводяться в дію по мірі здійснення заходу, а коли мине потреба – за розпорядженням начальника оперативного штабу (начальника сектора або дільниці) негайно знімаються та виводяться у резерв.

319. При проведенні масових заходів, крім нарядів, передбачених ст. 23 цього Статуту, використовуються ланцюжки (Ц-Л), групи супроводження (ГС), наряди, які несуть службу на постах спостереження (ПС), резерв (Р), групи застосування спеціальних засобів (ГЗСЗ), загородження.

320. Ланцюжок – наряд, що виставляється для оточення території, на якій проводяться масові заходи, з метою недопущення сторонніх осіб, а також для вишикування направляючих коридорів, розмежувальних квадратів, що забезпечують відповідно організований рух учасників заходу або глядачів та їх розміщення.

321. До складу ланцюжків можуть входити працівники міліції, військовослужбовці, представники формувань громадськості.

Відповідно до цього відрізняються – міліцейські ланцюжки (МЛ), військові ланцюжки (ВЛ), ланцюжки із дружинниками (ЛД), змішані ланцюжки (ЗЛ).

Ланцюжки поділяються на рядки, коли особовий склад розміщується з інтервалом понад два метри; нормальні – при інтервалі 1-2 метри; посилені – при інтервалі менше 1 метра; багаторядні в 2 і більше рядів.

 

А тепер простою мовою.

На кожній акції, про яку було повідомлено, міліція не має права бути у такій кількості осіб, що перевищує навіть кількість тих, що зібралися на масовий захід. У випадку, якщо Ви є учасником акції, де це порушено треба викликати місцеву міліцію (за телефоном 102) та складати заяву про злочин на ім’я начальника місцевого відділу МВС, бо за територію, на якій відбувається дія, відповідальним перед громадою є саме він. А якщо він допустив подібне порушення, то він і є тим злочинцем.