Тернопільщина: Один з кандидатів-мажоритарників заявляє про переслідування

Василь Чубак, потенційний кандидат до Верховної Ради України по 167-му округу Тернопільщини, заявив, що на його родину здійснюють тиск представники міліції, й у такий спосіб конкуренти “переконують” його відмовитися від депутатських амбіцій.

Пан Чубак відомий у краї, передусім, як бізнесмен, власник одного з найбільших торговельно-розважальних центрів Тернополя. Свого часу Василь Чубак балотувався на посаду міського голови. Завдяки тому, що свою агітаційну роботу пан Чубак розпочав доволі рано, а також через вкладені в кампанію чималі ресурси, його зараз вважають одним з найсильніших кандидатів по південному, 167-му, виборчому округу Тернопільщини. Нещодавно Василь Чубак звернувся до громадськості із заявою, в якій сказано, що недруги погрожують його життю та здоров’ю, а також його рідних, намагаються їх скомпрометувати. Наприкінці червня цього року міліція затримала сина Василя Чубака, у нього, начебто, знайшли наркотики. Василь Чубак стверджує, що пакетик із наркотиками підкинули його синові правоохоронці. Зроблено це, за його словами, було через те, що одним із його суперників по округу “є впливова людина у генеральських міліцейських погонах”. Таким чином з ним зводять рахунки політичні конкуренти, вважає пан Чубак.

Управління МВС України в Тернопільській області виступило зі спростуванням Чубакових звинувачень міліції в упередженості та нечесності: “…окремі підприємці та депутати обласної ради, які у майбутньому бачать себе політиками, голослівно звинувачують обласну міліцію у кримінальних переслідуваннях членів їхніх родин, залякуваннях та тиску з боку правоохоронців на сімейний бізнес. Насправді, такі заяви абсолютно безпідставні та надумані.”.

Представники міліції також наголошують та тому, що Управління МВС України в області як державна структура було і залишається – поза політикою, стоїть лише на захисті законних прав та інтересів громадян, бореться зі злочинністю та забезпечує правопорядок на Тернопільщині, дотримуючись у своїй діяльності вимог Закону.

Любомир Крупницький,
прес-секретар кампанії громадського спостереження
за парламентськими виборами
Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області,
TernOPress@gmail.com, 096 667 35 73