Українці в різних куточках світу одночасно пікетуватимуть дипустанови – VIDIA

Захищати рідну мову на вулиці вийдуть і українці Німеччини. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі написав голова Української всесвітньої координаційної ради (УВКР) Михайло Ратушний.

Він повідомив, що в середу, 11 липня, в Гамбурзі біля приміщення Генерального консульства України відбудеться пікет на захист української мови представників української громадськості в Німеччині. Акція почнеться о 18-й годині.

Як повідомляв Медіа-портал VIDIA, подібні протести проти підписання і введення в дію законопроекту «Про засади державної мовної політики», ухваленого провладною більшістю депутатів, раніше відбулися у Франції та Литві.

Нагадаємо, що українці у США та Канаді  також готуються пікетувати українські дипустанови. Як стало відомо, у США, крім Нью-Йорку, демонстрація відбудеться також біля Генерального консульства України у Чикаго. У Франції проведуть повторну акцію.

Тим часом, станом на понеділок на акції на захист мови під Українським домом у Києві голодують 9 осіб. Повідомиляє Українська правда з посиланням на ТВі.

Медіа-портал VIDIA