В окрузі Мартинюка невідомі побили активістів і журналістів

В селі Ветли – батьківщині Адама Мартинюка невідомі напали на активістів Громадянського руху “Відсіч” та журналістів видання “Перець волинський” і побили їх. Молоді люди приїхали на Волинь, в округ № 23, де має намір балотуватись віце-спікер, в  рамках кампанії “Помста за розкол країни” із метою інформування місцевого населення, чому не можна голосувати за Адама Мартинюка.

Завершивши поширення листівок, активісти йшли селишем, коли до них під’їхав автомобіль – білий Фольксваген з номерними знаками АС 41 26 ВС, з якого вийшло троє чоловіків спортивної статури, які одразу почали бити активістів. Активісти повідомили про напад журналістів видання “Перець волинський”  та міліцію. Після  цього нападники намагались забрати в активістів телефони, а один розбили об асфальт, і невдовзі сіли в автомобіль та зникли з місця подій. Натомість приїхали сільська голова та дільничний міліціонер у цивільному, який відмовлявся зізнаватись в тому, що він працівник правоохоронних органів, але який опитав постраждалих і записав номер машини, також на місце подій прибули журналісти.

За декілька хвилин нападники повернулися із підкріпленням, в авто сиділо вже шестеро людей, які, не зважаючи на присутність дільничого, почали  бити і активістів і журналістів, пошкодили диктофон та намагались розбити журналістам камеру. Дільничний під час нападу втік.

Це вже другий візит активістів в округ Адама Мартинюка і село Ветли, зокрема. Поїздки в мажоритарні округи проходять  в рамках кампанії “Помста за розкол країни”, спрямованої проти депутатів, які  проголосували за скандальний законопроект Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики”.