Кандидат від КПУ звинувачує місцеву владу у підготовці фальсифікацій

Кандидат у народні депутати України від КПУ по виборчому округу №60 (центр – Волноваха)  Сергій Філіндаш звернувся до прокурора Волноваського району та Головного управління СБУ в Донецькій області із проханням провести розслідування дій голови  Волноваської  районної ради Івана Овчинникова та його заступника Валерія Бутиріна.  За даними кандидата, ці посадові особи зловживають своїм службовим становищем в інтересах  Партії регіонів.

Під час зустрічі зі спостерігачем ДОО ВГО «Комітет виборців України», яка проводить спостереження на виборах народних депутатів в межах кампанії Громадянської мережі  ОПОРА, Сергій Філіндаш надав для ознайомлення копії своїх звернень до правоохоронних органів щодо противоправних дій посадових осіб Волноваської районної ради.

Кандидат  від Комуністичної партії України Сергій Філіндаш перший раз звернувся до правоохоронних органів ще наприкінці липня, до офіційного початку виборчого процесу. Він інформував прокуратуру про те, що заступник голови районної ради Валерій Бутирін нібито проводив 10-14 липня співбесіди на тему виборів із усіма головами сільських та селищних рад району. За даними кандидата, чиновник вимагав від сільських та селищних голів працювати на перемогу Партії регіонів та доводив до них цифри, які мала б за результатами голосування отримати ця політична сила.

9 серпня Сергій Філіндаш звернувся із повторним зверненням до правоохоронних органів, у якому додатково повідомив про випадки тиску на посадових осіб органів місцевого самоврядування з боку голови Волноваської районної ради Івана Овчинникова. Представник КПУ стверджує, що голова районної ради у своєму робочому кабінеті здійснював тиск на сільських  та селищних голів  з метою зобов’язати їх брати участь у агітації за Партію регіонів.

Спостерігачі ДОО ВГО «Комітет виборців України», які діють в межах кампанії Громадянської мережі ОПОРА,  звернулись із коментарем до заступника голови Волноваської районної ради Валерія Бутиріна.  Посадовець спростував звинувачення кандидата, але заявив, що не збирається своїми поясненнями підігрівати його амбіції. Бутирін закликав  представника КПУ звернутися відразу до суду, якщо той хоче щось довести. Заступник голови Волноваської районної ради не виключив своєї участі у виборчій кампанії Партії регіонів, до якої він належить. «Партія вирішить, я піду у відпустку, і буду працювати на її виборчу кампанію», – зазначив Бутирін.

Висуванець КПУ по виборчому округу №60 Сергій Філіндаш також інформує громадськість про розповсюдження у всіх комунальних закладах Волноваського району  листівок із біографічними даними кандидата від Партії регіонів Олександра Риженкова.  Листівка не має вихідних даних (не вказані назва друкарні, тиражу та інші позиції, які передбачені законом). За словами  кандидата від КПУ,  працівники комунальних закладів будуть використовувати цю листівку в агітації за провладного кандидата. Із цього приводу Філіндаш також звернувся до правоохоронних органів.

Джерело