Міліція на активістів склала протоколи, а активісти на міліцію напишуть скарги

Працівники Київського райвідділу міліції Донецька склали на активістів, затриманих ними за поширення в місті листівок, протоколи про порушення статті 152 КУпАП (порушення правил благоустрою міста) та відпустили.

Натомість активісти напишуть скарги на ім’я начальника відділу Козленко В.М.  на працівників міліції, які проводили затримання.

Зокрема, активістки кампанії “Помста за розкол країни” Чепура Катерина  та Хлипавко Олеся планують написати скаргу на працівника райвідділу Ісламова Еміля Кабіровича за неправомірне застосування проти них фізичної сили при затриманні. Одну з активісток міліціонер штовхнув та боляче  вхопив за руку, а іншу – тягнув в “бобік” так, що вона впала і пошкодила коліно.

Також слід зазначити. що на Чепуру Катерину, до якої при затриманні було застосовано силу і доставлено разом з усіма до відділку, навіть не склали протокол про адмінправопорушення, бо вона під час поширення листівок проводила відеозйомку і її звинуватити в порушенні правил благоустрою правоохоронці все ж не змогли.