Офіціоз: Міліція запобігає порушенням Закону під час виборчого процесу

З пошти Майдану

Правоохоронці  активно працюють у напрямку недопущення правопорушень під час проведення виборчої кампанії 2012 року.

Проте не всі громадяни дотримуються норм Закону. Як свідчить статистика, найчастіше під час виборчої кампанії, міліціонери фіксують адмінправопорушення за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск (стаття 212 зі значком 13 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Також часто порушують порядок розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях (стаття 212 зі значком 14 КУпАП).

Так, на території нашої держави з початку передвиборчої кампанії уже зафіксовано чотири таких факти:

– В Криму було затримано двох громадян, які розповсюджували листівки з порушенням чинного законодавства;

– На Кіровоградщині до органів внутрішніх справ  надійшло повідомлення від народного депутата щодо розповсюдження листівок, які містять недостовірну інформацію з приводу включення його до списку однієї із партій;

– На Миколаївщині затримано 9 осіб, у яких вилучено 1300 листівок, що були  надруковані з явними порушеннями Закону.

– На  сайті одного і інтернет-видань Харківщини було розміщено негативну інформацію про кандидата в народні депутати цієї області,  яку пізніше розповсюдили  у вигляді листівок.

Крім того, працівниками міліції зафіксовано факти хуліганства, зокрема, пошкодження «бігбордів» та  агітаційних наметів. Не обійшлося і без крадіжок. Так, у столиці комусь дуже «знадобився» агітаційний намет однієї із політичних партій нашої держави.

Міністерство внутрішніх справ України вкотре застерігає наших співвітчизників утриматись від протиправних дій та бути правосвідомими громадянами.

 

УЗГ МВС України

 У відповідь на МВС послано запита про які конкретні правопорушення, яких норм, йдеться у описаних випадках. Далі – буде.

1 Kommentar

  1. Якось замало прикладів самовідданої боротьби співробітників МВС з порушеннями виборчого законодавства!
    Чому забули, як вберегли Степана Гавриша від порушення Закон (https://maidan.org.ua/2012/07/burlukski-musara-vberehly-stepana-havrysha-vid-vchynennya-pidkupu-vybortsiv/), а також Владислава Атрощенка(https://maidan.org.ua/2012/07/chernihivska-militsiya-pidhopyla-pochyn-militsiji-harkivskoji/)

    Сромнічают наши доблєстниє стражи правопорядка!!!

Kommentare sind deaktiviert.