Прес-конференція з нагоди відкриття виставки “Нормандія у живописі”

Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні та Національний художній музей України запрошують журналістів на прес-конференцію  з нагоди відкриття виставки «Нормандія у живописі», яка відбудеться 1-го вересня о 16.00 у Національному художньому музеї України (вул. Грушевського, 6)

 

Журналісти зможуть стати першими київськими відвідувачами унікальної виставки, а також отримають нагоду поставити запитання організаторам та засновникам колекції

 

Учасники прес-конференції:

Ален ТАП’Є – Директор колекції «Нормандія у живописі» та Головний Хранитель Палацу образотворчих мистецтв м. Лілль

Тетяна МИРОНОВА – в.о. генерального директора Національного художнього музею України

Анн ДЮРЮФЛЕ – Радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні

Серж БАНЗЕ – Генеральний директор «Пежо Україна»

 

Акредитація: ПР-служба музею

ел. адреса: namumuseum@gmail.com

тел. :278 74 54

ВИСТАВКА «НОРМАНДІЯ У ЖИВОПИСІ»: імпресіонізм, романтизм, реалізм, постімпресіонізм в одному проекті

ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ представлена неймовірна колекція шедеврів видатних французьких імпресіоністів та художників ХІХ – початку ХХ століть, яка відображає вимріяні пейзажі Нормандського краю – одного з наймальовничіших куточків Франції. Зустріч з полотнами таких видатних митців, як КУРБЕ, МОНЕ, РЕНУАР, БУДЕН, ЖЕРІКО та багатьох інших.

Виставлена у Національному музеї імені Андрія Шептицького у Львові колекція «Нормандія у живописі» отримала широкий розголос як серед публіки, так і в ЗМІ. Більше 30 000 відвідувачів змогли оцінити шедеври французького мистецтва, зібрані зусиллями як французької держави, так і приватних осіб.

Французький інститут в Україні