У Білорусі арештовують адміністраторів опозиційних груп у соцмережах

У столиці Білорусі Мінську сьогодні затримали кількох адміністраторів опозиційних груп у соціальних мережах, повідомив білоруський правозахисний центр «Весна».

Наразі відомо, що принаймні одного з них, Павла Євтіхієва, повезли до суду, в нього вдома вилучили його комп’ютер.

Також повідомляють, що зламані кілька спільнот опозиційного спрямування в мережі «ВКонтакте» з більш як 50 тисячами користувачів.

Джерело

Докладніше тут:

У Білорусі затримані адміністратори опозиційних груп у соцмережахУ Мінську затримали кількох опозиційних активістів

 Сьогодні в Мінську затримано кілька адміністраторів білоруських опозиційних груп у соціальних мережах.

Затримані були доставлені в суд. Крім того, співробітники спецслужб зламали низку інтернет-спільнот у мережі Вконтакте, в яких налічувалося понад 50 тисяч користувачів.

За даними Радіо Свобода, затриманих – більше чотирьох.

Мати одного з них розповіла журналістам, що 30 серпня до неї на роботу прийшли двоє людей у ​​цивільному, які, не представившись, зажадали від жінки їхати додому “у справі сина”. Біля під’їзду її чекали ще четверо невідомих. Вони піднялися в квартиру і почали допитувати молодого чоловіка. Їх цікавили його відношення до інтернет-спільноти Вконтакте “Ляпіс Трубецькой” – безкоштовний концерт у Мінську” і паролі. Із розмови невідомих жінка зрозуміла, що арешти відбуваються по всьому Мінську.

Через деякий час викликані співробітники міліції забрали із собою молодого чоловіка і вилучили його домашній комп’ютер. Пізніше правозахисникам стало відомо про затримання ще кількох активістів, які адміністрували в соціальних мережах спільноти “Ляпіс Трубецькой” – безкоштовний концерт у Мінську” і “Набрид нам цей Лукашенко”.

Один з адміністраторів групи, який залишився на волі, розповів, що зв’язався з технічною підтримкою соціальної мережі Вконтакте і повідомив про злом спільноти. Зараз групу відновлюють після злому, адміністратори планують створити нову сторінку, а також повідомляють про те, що до затриманих на допитах застосовували силу.

За матерiалами: Радіо Свобода

Джерело

* * *

Попередження: Оскільки гр. Янукович В. у своїй поточній діяльности рівняється на Президента Бєларуси Лукашенку А., адміністраторам соціяльних мереж українських, учасники яких не співають осанну “прєзідєнту, партіі і правітєльству” варто подбать і про безпеку даних, і про власну безпеку!